Hava Durumu

Bursa CHP'nin 100 Yılı "Anı Duvarı" oldu

Cumhuriyet Halk partisi Bursa İl Başkanlığı'nın toplantı salonunun duvarları, partinin 100 yıllık geçmişine de tanıklık eden fotoğraflarla anı duvarına dönüştürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2022 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2022 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa CHP'nin 100 Yılı "Anı Duvarı" oldu

İl Başkanı İsmet Karaca bir grup gazeteciyi konuk ederek tanıttı

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 120 metrekarelik alanı kaplayan büyük toplantı salonunun duvarlarının 1923'ten buyana gelişmeleri anlatan parti arşivine dönüştüğünü belirterek, "Arşiv tarama çalışmalarımız sonunda, ilk kuruluştan buyana, ilk il başkanımızdan ilk dönem milletvekili ve belediye başkanlarımızdan başlayarak günümüze değin bir fotoğraf galerisi oluşturduk. Elimizdeki 3 bine yakın fotoğraf ve gazete kupürünü tasnifleyerek yıllara-dönemlere göre kategorize ettik" dedi.

Bilgi notlarının da yer aldığı anı galerisinin ilk konukları olarak, pandemi koşulları nedeniyle sayısı sınırlı tutulan bir grup köşe yazarını ağırlayan Karaca, "Önümüzdeki günlerde başka gazeteci konuklarımızı da davet edeceğiz" dedi.

YAZILI BASINDAN GENİŞ ÖLÇÜDE YARARLANILDI

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, partililerin ziyaretine de açılan anı galerisiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de başka bir örneğinin olmadığını düşündüğümüz bir çalışmaya imza attık. CHP'nin kuruluşu 9 Eylül 1923'e dayanıyor. O tarihten buyana Bursa'da CHP saflarında görev yapmış, il başkanı, milletvekili ve belediye başkanlarımız ile çeşitli kademelerde bulunmuş partililerimize saygı duruşu olarak, erişebildiğimiz tüm kaynakları elden geçirerek fotoğrafları sağladık. Gerek kütüphanede gerekse Bursa Hakimiyet, Olay gibi yıllar öncesinde kurulmuş basın organlarımızın arşivlerinde çalışıldı. Başta Erhan Sevimli, Gürhan Akdoğan, Metin Çelik, Şahin Gencal, Şadi Özdemir ve Kemal Demirel olmak üzere eski il başkanlarımızdan edindiğimiz arşivler oldu. Yazılı basından geniş ölçüde yararlandık. Kent Müzesi'nden de fotoğraf-arşiv desteği aldık. Akademisyen Fevzi Çakmak'ın doktora tezi de çalışmalarda yardımcı oldu. Nuri Erbak, Turgut Bulut, Engin Özendes Güven Gürdere, Mithat Kırayoğlu ve Ali Şefik Şener'in kişisel arşivlerinin yanı sıra eski il başkanlarımızdan araştırmacı-yazar Yılmaz Akkılıç'ın Atatürk ve Bursa kitabından da yararlanıldı. Anı galerisinin görsel tasarımına ilişkin çalışmaları da basın danışmanımız gazeteci Tayfun Çavuşoğlu yürüttü."

MİTİNGLER VE ZİYARETLER DE GALERİDE YER ALDI

"Nesnel bir bakış açısıyla Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa ziyaretlerinden başlayarak, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit dönemleri ile 1980 darbesiyle kapatılan partimizin tekrar açıldığı 1992'den bu yana görev yapmış tüm il başkanlarımıza ve milletvekillerimize yer verdik. Tabii ki CHP'nin kapalı kaldığı 1980-1992 arasında, CHP'li seçmene hitap etmek üzere kurulmuş, Halkçı Parti, SODEP ve birleşmeyle oluşan SHP'nin Bursa yönetimleri de anı galerimizde yerini aldı. Anı galerimizde ayrıca CHP Genel Merkezi ve TBMM'deki ziyaretler, Bursa mitingleri gibi detaylara da yer verdik. Partililerimizin geçmişimizi saygıyla anacağı bir çalışma olduğuna inanıyoruz. CHP, 100 yıla ulaşan tarihinden güç alarak geleceğe güvenle yürüyor. Geçmişte başardıklarımız, önümüzdeki dönemde CHP iktidarında yapılacak güzel işlerin de habercisidir."



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.