Hava Durumu

Bursa'da bisküvi kutusundan tarihi eser çıktı!

Konya'dan Bursa'ya satmak için bisküvi kutusunda 11 parça tarihi eser getiren 2 zanlı polis tarafından enselendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bisküvi kutusundan tarihi eser çıktı!

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.B. ve Ş.T. adlı kişilerin Konya'nın Akşehir ilçesinde izinsiz kazı yaparak elde ettikleri tarihi eserleri, Bursa'ya getireceği ihbarı aldı. Bursa-Bilecik il sınırından itibaren takibe alınan M.B. ve Ş.T.'nin bulunduğu otobüs, İnegöl ilçesi girişindeki kontrol noktasında durduruldu.

Yapılan aramada M.B.'nin oturduğu koltuk altındaki bebek bisküvisi kutusu içinde gazete kağıtlarına sarılı halde 6 toprak şamdan, 2 bronz saç tokası, 1 toprak testi, 1 cam vazo olmak üzere toplam 11 parça tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler Bursa Müze Müdürlüğü'nce incelemeye alınırken, 2 şüpheli ifadelerin alınması ardından serbest bırakıldı.

HIRSIZLIK MALI OLDUĞU BİLİNE BİLİNE

Dün İsviçre'nin Cenevre kentinde yasadışı yollardan Türkiye'den kaçırılıp daha sonra iadesine karar verilen Herakles Lahdi'nin açılış töreninde konuşan Kültür Bakanı Nabi Avcı, ülkemizin tarihi ve kültürel eser kaçakçılığı konusunda da en çok mağdur ülkelerden biri olduğunu belirterek "Çünkü Türkiye 200 yıldan beri ciddi manada yağmalanmıştır. Bugün bile Avrupa'nın pek çok 'saygın kurumlarında' Türkiye'den kaçırılan eserlerin müzayedelerde satışa çıkarıldığını, hem de müzelerde sergilendiğini, hırsızlık malı olduğu biline biline sergilendiğini biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.