Hava Durumu

Bursa'da çekler karşılık bulmuyor!

Protesto edilen çek tutar ve sayısında artış ekonomideki likit probleminin boyutlarını gözler önüne seriyor. Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı son verilere göre Bursa'da protesto edilen çek adedinde yaklaşık yüzde 7, tutar basında ise yaklaşık yüzde 23 oranında artış var.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çekler karşılık bulmuyor!

N. Nuri Yavuz

Türkiye'de son yıllarda gözlenen ekonomik darboğazın Bursa'daki yansımaları protesto edilen çek adet ve tutarındaki artışta görüldü. Ocak-Nisan 2017 döneminde Bursa'da 10 bin 62 çek protesto edildi. Bursa ülke sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'nın ardından en çok protesto edilen çek sayısında beşinci oldu. Bursa'da 2016'nın aynı döneminde 9 bin 448 adet çek protesto edilmişti.

TUTAR BAZINDA YEDİNCİ

Yılın ilk dört ayında Bursa'da protesto edilen çeklerin tutarı 141 milyon lira olarak belirlendi. Bu rakamla Bursa ülke sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Antalya ve Konya'nın ardından yedinci oldu. Bursa'da geçen yılın Ocak-Nisan döneminde 11 milyon 412 bin liralık çek protesto edilmişti. Yılın ilk dört ayında ülke toplamında 307 bin adet senet protesto edildi. Protesto edilen senetlerin parasal tutarı 4,1 milyar lira oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.