Hava Durumu

Bursa'da CHP örgütünden coşkulu kutlama

Bursa CHP İl örgütü 19 Mayıs Bayramı'nı Heykel Atatürk Anıtı önünde yoğun bir katılımla kutladı. Törene CHP'li vekiller, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da CHP örgütünden coşkulu kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Heykel Atatürk Anıtı önünde kutladı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Mahfel önünden yürüyüşle başlayan kutlama programı, çelenk sunumu ve gençlik şöleniyle devam etti.

Törende konuşan CHP Bursa Gençlik Kolları İl Yöneticisi Tuğçe Demirtaş, 19 Mayıs 1919'un baskıya, saltanata, emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olduğunu vurguladı. Adının değiştirilmeye, unutturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Demirtaş; "19 Mayıs bayramı değil, Gençlik Bayramı değil, 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramıdır. Silemezsiniz, unutturamazsınız. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Ebedi liderimize, kazanımlarına ve hatta ailesine rezil ithamlar ile dil uzatma cüretini kendinde bulan aciz insanlara karşı vereceğimiz tek cevap, kalbi Atatürk yolunda atan milyonlarca gencin kenetlenip tek yürek olmasıdır" dedi.

YILMAYACAĞIZ

"Aydınlık bir Türkiye için Atamızın bıraktığı mirasa sımsıkı sarılmaktan ve daha çok çalışmaktan başka çaremiz yoktur" diyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulu önderimizin 'Gençliğe emanetimdir' dediği en değerli ve en temel hazinemiz olan Cumhuriyetimizi, 1927 yılında bugünler görülerek yazılan Gençliğe Hitabeden aldığımız yetki ile sonuna kadar muhafaza ve müdafaa edeceğimizi işte burada bir kez daha haykırıyoruz. Koşullar kötü olabilir ancak yılmayacağız.

Mesele esir düşmekte değil, mesele teslim olmamaktadır. Bizim tarihimizde teslimiyete yer yoktur. Bağımsız, çağdaş, aydınlık bir ülke olma mücadelemizin ateşinin yandığı gün olan 19 Mayıs, bunca karanlıklar içinde kalan son ışıklardan biridir. Gençliğin ve ülkenin daha büyük karanlıklara sürüklenmesinin önünde sapasağlam duracağız. Bizler biliyoruz ki verecek ışığı olmayanlar karanlığı sever. Ancak herkes bilmelidir ki, Atatürk gençlerinin içinde yanan umudun ışığı asla sönmez ve sönmeyecektir." Tören konuşmalarının ardından Grup İmece'nin müzik dinletisiyle program sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.