Hava Durumu

Bursa'da iki bina boşaltıldı! Mahalle halkı isyan etti

Bursa'daki inşaat alanında yağmur nedeniyle kanalizasyon borusu patladı. Güvenlik nedeniyle inşaat alanının yanındaki iki bina boşaltıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da iki bina boşaltıldı! Mahalle halkı isyan etti

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Duaçınar Mahallesi 5. Pınar Sokak üzerinde yapılacak bir iş yerinin temel kazı çalışmaları sırasında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle kanalizasyon borusu patladı. Yağışlar sebebiyle temeli su ile dolan inşaat alanında toprak kaymaları da meydana geldi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, inşaat alanının yanında bulunan iki binayı güvenlik açısından boşalttı. Ekipler, vatandaşları bölgeden uzaklaştırırken, binaların çökme tehlikesine karşı çevre güvenliği de alındı.

"DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK"

Çökme tehlikesi bulunan Sert Sokak üzerindeki bir binanın sahibi Zekeriya Vatansever, inşaat çalışanlarını daha önce uyardıklarını belirterek, "Kendilerini uyardık, 'sıcaklar var ama yağmur yağabilir' dedik. İstinat duvarını yapmalarını söyledik. 'Hemen yapacağız' dediler ama üzerinden 6 gün geçti. Boşaltılacak olan yeri boşalttılar. Sabah hiçbir şey yoktu. Akşam zemine beton döküldü. Yağmur suyu kanalizasyonu patlayınca yağmurla birlikte gelen su oraya doldu. Şu anda tehlike yok ama olacak. Zemin tamamen toprak. Bu ıslandıkça çöker. Kenarlardan yavaş yavaş çökme var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.