Hava Durumu

'Mağdur çiftçi' gayrimenkul zengini çıktı

Ahırının yıkılacağını öğrenince Kestel belediye binası önüne inekle gelip gündem yaratan kişinin aslında çiftçi olmadığı ve ailenin 17 gayrimenkulü bulunduğu ortaya çıktı. Hazine arazisindeki ahır ise dün geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Mağdur çiftçi' gayrimenkul zengini çıktı

Uludağ eteklerinde doğal sit alanlarına yapılmak istenen kaçak lüks yapılara göz açtırmayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son zamanlarda bazılarının hedefi haline geldi.

Geçtiğimiz aylarda da ‘Şehit Yakınının Evini Yıkıyor’ diye servis edilen haberin yalan olduğu açıklandı.

Tanır'ın bu açıklamasıyla birlikte söz konusu yerin 20 yıl önce şehit olan bir vatandaşın yakınına ait 10 milyon değerindeki lüks bir malikâne olduğu ortaya çıkmıştı. 

Yine kaçak lüks yapısının yıkımını engelleyemediği için kamuoyuna; kendisinden istenen rüşveti vermesine rağmen villasının yıkıldığını ileri süren, ancak savcılıkta rüşvet ilgili herhangi bir ifadesine de rastlanmayan Almanyalı iş insanı üzerindende  Belediye Başkanı Önder Tanır’ a bir kısım çevreler tarafından ithamlarda bulunuldu.

HEM İTİRAF ETTİ HEM DE SAVUNDU

Olayın ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sinan Keleş'in, bilerek lüks kaçak yapılar inşaa ettiklerini itiraf eden kişileri savunması da dikkat çekici bulunmuştu. 

Uludağ sınırlarında doğal sit alanında ‘Ağabey’ diye hitap ettiği lüks kaçak yapı sahibi ile sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Keleş, bu yayında “Bile bile yaptınız ve sonuçta yıkıldı” ve “İmar Barışından faydalanmak için yanlış beyanda bulundunuz” itirafına rağmen kamu çalışanlarını hedef aldı.

YARGIYI RÜŞVETLE SUÇLADI

Bu yayında konuşan kaçak lüks villa sahibi de “Adalet arıyorum” diyerek, “Üç günlük dünyada 3 kuruşa tenüzzül edenler” ifadesini kullanarak bazı çevreleri rüşvet almakla suçladı.

Kamu çalışanlarını hedef göstermeye devam eden CHP’li meclis üyesinin bu yayınlarından sonra, devlete ait hazine arazisini kaçak bina yapan şahıslar,  ödünç aldıkları ortaya çıkan bir inek için ahır yaptı. Kestel Belediyesi’nin bu kanunsuz durumu tespit ederek yıkım kararı alması sonucu önce ilgili memur belediye binası içerisinde tehdit edilip saldırıya uğradı.

Memuru tehdit ve darp eden şahıslar ise gözaltına aldındı. Sonra da serbest  kaldı.

Tüm bu yaşananların ardından söz konusu şahıslar, dikkat çekmek için bu kez de yanlarında getirdikleri bir inekle Kestel Belediyesi önünde eylem yaptı.

Çıkan arbede de bir polisin yaralalanmasına neden oldukları öne sürülen baba ve oğlu gündeme; 'Mağdur çiftçilerin ahırı başına yıkılıyor' şeklinde geldi.

Doğal sit alanında hazineye ait arazi üzerine kaçak lüks villa yaptığını itiraf eden şahıs ile sosyal medya üzerinden yayın yaparak kamu çalışanlarını suçlayan ve hedef gösteren CHP’li Meclis üyesi Sinan Keleş, bu kez de soluğu bir memuru belediye binasında darp eden, bir polisi yaralayan şahısların yanında aldı.

Sinan Keleş’e sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu açıklayarak darp ve yaralama girişimini hafifletmek isteyen babanın, aslında çiftçilikle ilgili bir kaydının bulunmadığı ortaya çıktı.

Belediyede çalışan memuru darp eden şahıslar yıkım kararının ardından Kestel Belediyesi’ne giderek başkan ve memurlara 'sıra size gelecek' diyerek tehdit etti.

 

Ve, bugün Kestel Belediyesi geniş güvenlik önlemleri altında yıkım gerçekleştirdi. Yıkımı engellemek için direnç gösteren aile bireylerinin görevli memurlara mukavemet edip kamu görevlilerine hakaret, küfür ve saldırıda bulunmalarına rağmen yıkım ekipleri görevlerini yerine getirdi.

Aile bireylerinden bir kadının da belediye avukatına saldırdığı  edinilen bilgiler arasında. 

YİNE SAVUNDU

Daha önce “Ağabey” diye hitap ettiği lüks kaçak villa sahibi ile belediye çalışanlarını hedef gösteren CHP’li Kestel Meclis üyesi Sinan Keleş, belediyeyi basarak bir memuru darp eden, belediye binası önünde çıkardıkları arbede de bir polisin yaralanmasına neden olan baba ile sosyal medya üzerinden yeniden bir kez daha yayın yaparak, suç ve suçluyu savunmaya devam etti.

MAĞDUR DEĞİL ZENGİN ÇIKTI

Öte yandan, devlete ait hazine arazisine yaptıkları 2 tane kaçak yapının yıkımına engel olmak için kolluk kuvvetleri ve belediye görevlerine mukavemet eden baba ve oğlunun, içerisinde 2'si mesken olan  17 adet gayrimenkulünün olduğu ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.