Hava Durumu

Bursa'da Memur-Sen üyeleri isyanda! 'Bıçak kemiğe dayandı'

Büro Memur-Sen Bursa Şubesi, Sosyal Güvenlik Haftasını kutlamayla değil eylemle gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Memur-Sen üyeleri isyanda! 'Bıçak kemiğe dayandı'

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde toplanan kalabalık, kutlama yerine ellerindeki dövizlerle yaşadıkları mağduriyetlere karşı eylem yaptı.

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Eyüp Akbulut, "Kutlamalar büyük bir sevince dönüşmesi gerekirken SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler sebebiyle buruk bir şekilde geçmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlarımızla birlikte, sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verilmektedir.

Ancak Türkiye'nin sosyal güvenlik yükünü sırtında taşıyan, büyük fedakârlıklarla gecesini gündüzüne katarak çalışan, SGK personeli büyük hak kayıpları yaşamaktadır. 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK personelinin bir gecede mali ve özlük hakları elinden alınmıştır. SGK personelinin mağduriyeti artık son bulsun, emekleri zayi olmasın diye her platformda eylem ve açıklamalarla kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz" dedi.
 

4 gün boyunca eylem yapılacağını belirten Akbulut, “18 Mayıs Çarşamba günü yapacağımız 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere 'artık sesimizi duyun' mesajı vereceğiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda mesaiye 2 saat geç başlayıp, mesaiyi 2 saat erken bitireceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayramı’nda eylemlerimize ara vermeyeceğiz. Sesimizi hem ülke, hem de dünya gündeminde duyurmak için Twitter’da sanal miting düzenleyeceğiz. Saat 21.00’de gerçekleştireceğimiz bu sanal mitinge bütün kamu çalışanlarını davet ediyoruz. Bizler kimseden haksız bir kazanç ya da lütuf istemiyoruz. Biz hakkımızı, alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bir memurun maaşının 6-7 bin lira gibi komik rakamlarda kalmasını kabul etmiyoruz. Kurum personelinin uzmanlaştırılmasını, sosyal sigorta uzmanı kadrosunun açılmasını ve çalışma tazminatının verilmesini, şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek, hak ettikleri ücretin ödenmesini, icra memuru kadrosunun 'Sosyal Güvenlik İcra Memuru Uzmanı' şeklinde ihdas edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.