Hava Durumu

Bursa'da süt üreticisi dertli! İnekleri kesimhanelere yolluyorlar

Bursa'da süt üreticilerinin düşük fiyatlar yüzünden zarar ederek sağmalık ineklerini kesimhanelere gönderdiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da süt üreticisi dertli! İnekleri kesimhanelere yolluyorlar

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, süt fiyatlarının düşük olmasından dolayı bir çok üreticinin hayvancılığı bıraktığını söyledi. Yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan Tuna, "Türkiye'de son 3 yıl içindeki süt fiyatları geçerli iken artan yem maliyetleri sayesinde üretici sağmalık ineklerini kestirmeye başladı. Birçok üretici ise hayvancılığı bıraktı. 3 yıl önce 1,15 lira olan sütün litresi, şimdi ise 1,21 liradan satılıyor. 3 yıl önce yemin çuvalı 36 lira ile 40 lira arasında değişirken, şimdi yem fiyatları 50-55 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

YAKINDA PEYNİR DE İTHAL EDECEĞİZ

Yenişehir'de müstahsilli iş yeri sayısı geçen yıl bin 350 iken bu sene bine düştüğünü belirten Tuna, "İlçede geçen yıl 230 ton süt üretilirken şimdi bu rakam 160 tonların altına kadar düştü. Türkiye'de süt fiyatları düzelmediği sürece et fiyatları düşmez. Böyle giderse yurt dışından et ithal edildiği gibi süt ve peynir de ithal edecek hale geleceğiz. Türkiye ulusal süt konseyi bu yıl 6. ayda toplanarak süte yapılması planlanan yeni fiyatı belirleyecek. Açıklanacak rakam 1 lira 60 kuruşun üzerinde olması durumunda üretici zarar etmekten kurtulur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.