Hava Durumu

Bursa’da ‘Türkiye’ bayramlaştı

Bursa Kent Konseyi Başkanlığınca Hemşehri Dernekleri, Federasyonları ve Konfederasyonlarının katılımıyla Ramazan Bayramı’nın ikinci günü “Bursa Büyük Hemşehri Bayramlaşması” Merinos AKKM’de gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2022 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2022 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa’da ‘Türkiye’ bayramlaştı

Haber: Burhan KAYA

Hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, çok ortaklı ve aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesi için faaliyetlerini sürdüren Bursa Kent Konseyi, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü düzenlediği “Bursa Büyük Hemşehri Bayramlaşması” ile gönülleri buluşturdu.

Edirne’den Kars’a, Balkanlardan Kafkaslara, her ilin yöresel kültürlerinin buluştuğu etkinlikte önemli anlar yaşandı.

Bu etkinlikte çok sayıda il kendi kültürünü, lezzetini Merinos AKKM’ye akın eden Bursalılara tattırmak için birbiriyle yarıştı.

Burada dikkat çeken standlardan biri de Bursa Ağrı Kültürü Yaşatma Derneği (BURSAAKYAD) oldu. Dernek serhat şehri Ağrı’nın kültürünü ve lezzetini gelen misafirlere sundu. Çok sayıda insanın uğradığı  Ağrı standına AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Ahmet Kılıç, CHP Bursa vekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediye Başkanı Trugay Erdem, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MHP Bursa vekilleri M. Hidayet Vahapoğlu,  İsmet Büyükataman, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey yanı sıra çok sayıda dernek yöneticileri ve salona akın eden insanlar ziyaret etti.

Bursa AKYAD başkanı Atilla Güney derneğe olan ilgiden dolayı mennun olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Bursa’da yaşayan Ağrılılar olarak bu kültürün birer parçasıyız. Dolayısıyla bizler de burada var olan kültürümüzü Bursalılar ile birlikte diğer kültürlerle kaynaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Doğduğumuz yeri doyduğumuz topraklarda yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Dernek yönetiminde beni bu çalışmalarda yalnız bırakmayan, Fehmi Çetin, Aydın Tandır, Ahmet Oruç, Burhan Kaya, Mehmet Tandır, Caner Güney, Süleyman Seven, Adem Tandır, Naif Tandır, Cesim Tandır, İsmet Ayten Başaran çiftçi, Cevdet Ayaz, Emrah Tekeş , Reşat Budak ve Ömer Küçükkaya ve  ismini sayamadığım diğer hemşerilerime  çok teşekkür ederim”  ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.