Hava Durumu

Bursa'daki Aile Hekimliği binasında demir kapağı krizi

Bursa'nın Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde, bulunan ve faaliyete bir türlü geçirilemeyen Aile Sağlığı Merkezi, vatandaşları çileden çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki Aile Hekimliği binasında demir kapağı krizi

TOKİ İş Merkezi alanında bulunan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) binası, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü arasında, acil müdahale için düşünülen odada bulunan bodrum kata inişteki demir kapağın engel olduğu öğrenildi.

30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen ekip tarafından Aile Sağlığı Merkezi binasında inceleme yapıldığını açıkladı.

"2 YILDIR BEKLİYORUZ"

Mahalle nüfusunun 9 bine dayandığını belirten Özçoban, "Mahallemde her geçen gün nüfusum artıyor. Kayapa Aile Hekimliği’nde iki doktor bulunuyor. Kayapa’da da nüfus artınca, iki hekime düşen hasta sayısı fazla olduğu için mahalleden giden hastalara gereken ilgi gösterilmiyor ve aranan sabit telefondan cevap verilmiyor. Randevu alınamıyor. 30 Ağustos Zafer Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nin bir an önce açılması için iki kurum arasındaki bodrum kapağı sorununun giderilmesini istiyoruz. Yaklaşık iki yıla yakın merkezin hizmete açılmasını bekliyoruz. Mahalle sakinlerimizin sağlık sorunları için Üniversite Tıp Fakültesi’ne, Kayapa’ya ve diğer sağlık kuruluşlarına mecburiyetten gitmelerini istemiyoruz’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.