Hava Durumu

Bursa'daki hırsızları renk uyumsuzluğu ele verdi

Bursa, Bilecik, Yalova ve Balıkesir'de çaldıkları Şahin marka 5 otomobille eğlenceye çıkan, sonrada otomobilleri yakan iki şahıs son işlerinde renk uyumuna dikkat etmeyince yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki hırsızları renk uyumsuzluğu ele verdi

Alınan bilgiye göre, Bilecik Gölpazarı cezaevinden firar eden 20 yaşındaki Hasan E. ve bir arkadaşı Bilecik'ten çaldıkları otomobille gezmek için Bursa'ya geldiler. Plaka tanıma sistemine yakalanacaklarını anlayan zanlılar, aynı renkteki başka bir aracın plakasını çalıp gezmeye devam ettiler. Bu esnada Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bir otomobil daha çalan iki kafadar Bilecik'ten çaldıkları Şahin marka aracı iz bırakmamak için Çukurca Mahallesi'nde ateşe verip kaçtılar.

Aynı yöntemle Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Yalova'da da 5 Şahin marka araç çalan zanlılar son işlerinde çaldıkları araca uygun olmayan renkteki bir araçtan plaka çaldılar. Jandarmanın operasyonunda farklı renkteki araç ve ruhsat ekiplerin dikkatini çekince 43 tane suç kaydı bulunan ve 4 suçtan aranan Hasan E. ve yanındaki 15 yaşındaki arkadaşı gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri soruşturmayı detaylı takip ettiği için savcılık tarafından dosya polise teslim edildi. Yapılan incelemede, iki kafadarın defalarca mobese kameralarına takıldığı, akaryakıt aldıkları benzinlikte de güvenlik kameralarına takıldıkları, burada giydikleri Bursaspor forması ve atkısının kendilerini ele verdiği belirtildi. Çalıntı plaka ile benzin aldıkları için akaryakıt istasyonundan 155 hattına ihbar da düştüğü öğrenildi.

İki şüpheli haklarında düzenlenen evrakla birlikte adliyeye sevk edildiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.