Hava Durumu

Bursa ekibinden film sahnelerini aratmayan operasyon! Tam 10 ton yakalandı

Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen Bursa gümrük muhafaza ekipleri, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda gizli tank aracılığıyla kaçak mazot satıldığını tespit etti. Operasyon sonunda 10 ton 760 kilogram kaçak motorine el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa ekibinden film sahnelerini aratmayan operasyon! Tam 10 ton yakalandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Alo 136 ihbar hattına gelen Susurluk'ta bulunan bir akaryakıt istasyonunda mazota yağ karıştırıldığına ilişkin ihbar, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletilerek operasyon düzenlenmesi talimatı verildi. İhbar üzerine harekete geçen Bursa gümrük muhafaza ekipleri, ihbarda bildirilen Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bulunan akaryakıt istasyonunu takibe aldı. Yapılan takipte kamyon şoförlerinin istasyonda sürekli aynı pompaya yanaştıkları tespit edildi ve pompada kaçak akaryakıt satışına imkan veren düzenek olabileceği değerlendirildi.

Gün boyu takibini sürdüren ekipler, akşam saatlerinde istasyona operasyon düzenledi. Operasyonda yapılan ölçümlerde, şüpheli pompadan alınan motorin numunesinden geçersiz sonuç alındı. Bunun üzerine bilgilendirilen Susurluk Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan talimatla istasyonda kapsamlı bir çalışma başlatıldı. İstasyon ve çevresinde yapılan aramada, istasyon çalışanları tarafından iptal edildiği söylenen ancak yerinden çıkarılmadığı görülen tankın, 'gizli tank' olarak kullanıldığı ve içinde ise 10 ton 760 kilogram kaçak motorin bulunduğu belirlendi. Ayrıca istasyonda kullanılan bilgisayardaki bir programla, yazar kasalardaki mali hafızaların silindiği de anlaşıldı. Gizli tanktan akaryakıt satışına imkan veren düzenek gümrük muhafaza personelince sökülerek iptal edildi. Ele geçirilen 10 ton 760 kilogram kaçak motorine el konuldu.

Konu ile ilgili Susurluk Cumhuriyet Savcılığı nezdinde başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.