Hava Durumu

Bursa Milletvekili Sarıbal hayvan pazarında: 'Kazançları kiraya gidiyor'

Bursa Osmangazi Hayvan Pazarını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, pazardaki yer kiralarının çok yüksek olduğunu, üreticilerin kazançlarının büyük bölümünün kiraya, yem ve nakliye ücretine gittiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Milletvekili Sarıbal hayvan pazarında: 'Kazançları kiraya gidiyor'

Kurbanlıkların satıldığı hayvan pazarını gezerek üreticilerin sorunlarını dinleyen Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, büyükbaş hayvanlara ilginin olduğunu ancak küçükbaş hayvanların yüzde 25'nin ancak satıldığını söyledi. Üreticilerin pazar yeri kirasının yüksekliğinden, yüksek yem fiyatlarından ve kalacak yer sorunundan şikayet ettiğini kaydeden Sarıbal, şu bilgileri verdi:

"Burada devasa bir pazar yeri inşa edilmiş. Hiç gereği yokken çok büyük masraflar yapılmış. Bu da kiralama fiyatlarına yansımış. Üreticinin kazancının büyük bölümü pazar yerinin kirasına ve yeme gidiyor. Yemin kilosu 70-80 lirayı buluyor. Yem, nakliye, yer kirası, kiralanan yerin örtülmesi, kalınacak yerin yapılması, üreticiye neredeyse 30 bin TL'ye mal oluyor. Bir başka önemli sorun ise kaldıkları yer. Pazar yerinde insanların kalacağı yer hiç düşünülmemiş. Çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

MASRAFLARIMIZI KARŞILAYAMAYACAĞIZ

Osmangazi hayvan pazarına getirilen kurbanlıklardan büyükbaşlar büyük oranda satılmış ama küçükbaş hayvanlara ilgi çok az. Bayrama iki gün kaldı ama küçükbaşların ancak yüzde 25'i satılmış. Müşteri de çok az. Umarız Bayrama kadar hayvanlar satılır, aksi takdirde bir yıldır bugünü bekleyen, çok büyük emekle ve masrafla büyüttükleri, geliştirdikleri bu hayvanları, bekli birçoğunu satamadan, buradan ayrılmak zorunda kalacaklar. Konuştuğumuz bir üretici, eğer böyle giderse, buraya gelirken ve burada kalırken yaptıkları masrafları bile karşılayamayacaklarını söylüyorlar. Hepsine kolaylıklar dileriz. Dileriz emeklerinin karşılığını alırlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.