Hava Durumu

Bursa'nın 3 ilçesinde sarsıntı

Bursa'nın Karacabey, Orhangazi ve Büyükorhan ilçelerinde büyüğü 2.2 şiddetinde olmak üzere 3 küçük sarsıntı meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın 3 ilçesinde sarsıntı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Karacabey, Orhangazi ve Büyükorhan ilçelerinde küçük sarsıntılar meydana geldi.

Karacabey ilçesi Sahmelek beldesinde saat 9.44'te 2.0 şiddetinde, Orhangazi ilçesi Fındıklı beldesinde 12.04'te 1.5 şiddetinde, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Kınık beldesinde saat 12.21'te 2.2 şiddetinde küçük sarsıntılar meydana geldi.

Fay hattı üzerinde yer alan Bursa her an büyük bir depremle karşı karşıya. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde depreme yönelik yaptığı açıklamada 2030 yılına kadar 7 şiddetinde depremin olabileceğinin öngörüldüğünü açıklamıştı.

Uyarıların yeterli olmadığını ve Marmara bölgesinde hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, bu bölgede 30 yıl içinde büyük bir deprem beklendiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.