Hava Durumu

Bursa'nın doğasını katletmeyin!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'da artan mermer ocaklarına dikkat çekti. Bursa'nın yeşil doğasının bu işletmelerle bitirildiğine dikkat çeken Altaca Kayışoğlu 'Doğayı katledip bitirirsek çocuklarımız ileride ne yapacak?" diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın doğasını katletmeyin!

Eski İzmir yolu olarak bilinen Çalı Mustafakemalpaşa yolunu kullanarak Kabulbaba'ya giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bölgenin en önemli sorunu haline gelen taş ve mermer ocaklarına vurgu yaptı.

Orhaneli, Nilüfer ve Mustafakemalpaşa arasında kalan ve Bozağaç Yaylası'nın da yer aldığı bölgedeki güzelliklerin onlarca taş ve mermer ocakları vasıtasıyla yok edildiğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, gördüğü manzara karşısındaki kaygısını şu sözlerle ifade etti:

"Bursa'nın doğası çok güzel. Herkesin bildiği, söylediği gibi Bursa yeşil ama korkumuz, kaygımız ne? Bursa'nın bu yeşillikten mahrum edilmesi, Yeşil Bursa'nın beton Bursa'ya dönmesi.

Bizler tabii ki teknolojiyi, ekonomik büyümeyi, yatırımı, sermayeyi önemsiyoruz, karşı değiliz. Ancak her şeyi taşa betona dönüştürmeye devam edersek, doğa yok olacak, bu da geleceğimizin yok olması demek.

Bizden sonraki nesiller, çocuklarımız beton yemeyecekler. Doğaya ihtiyacımız var. Doğa milyonlarca yıldır kendisini yenileyerek insanoğluna karşı direnmeyi sürdürüyor. Fakat biz insanlar her şeyi katletme, kendimize alma hırsıyla geleceğimizi tahrip ediyoruz."

DOĞANIN NASIL TAHRİP EDİLDİĞİ BURADA GÖRÜLEBİLİR

Çalı-Kabulbaba arasında onlarca taş ve mermer ocağının varlığına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Bizim amacımız gelecek nesillere bu güzel şehri bu haliyle bırakmak. Doğanın nasıl tahrip edildiğini görmek isteyenler gelip buraları görsünler. İçleri kan ağlayacaktır. Yemyeşil bir doğa ve ortasına hançer vurulmuş gibi taş ve mermer ocakları. Elbette doğal zenginliklerimizden faydalanmalıyız. Elbette mermerin, taşın ekonomik büyüme içinde bir yeri var. Ama bunu yaparken arkamızda katledilmiş bir doğa, çöp ve moloz yığınları bırakmak zorunda değiliz. Bu dünya sadece bize ait değil, bu güzelliklerin bir dengesi var. Bunlardan faydalanma aklı insanlara verilmiş, bu lütfu insanlığın geleceği için kullanmalıyız. Hepimizin görevi herkese güzel bir dünya bırakmak olmalı" diye konuştu.

BEŞ YILDIR YOLLARI YAPILMIYOR

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, tarihi yağlı güreşlere ev sahipliği yapan Kabulbaba'nın Bursa bağlantısını sağlayan yolunun Killik'e kadar kısmının beş yıldır yapılmamış olmasının da manidar olduğunu söyledi. Altaca Kayışoğlu, "Çevre köylerde yol sorunu yokken, Kabulbaba'nın yolları neden yapılmıyor" diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.