Hava Durumu

Bursa'nın marka takıntısı nereden kaynaklanıyor?

Bugünkü yazısında, "Bursa'yı marka şehir yapacağız" sözünü eleştiren yazarımız Nuri Yavuz, bunun şehre bir haksızlık olduğunu çünkü Bursa'nın zaten başlı başına bir marka olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın marka takıntısı nereden kaynaklanıyor?

Hemen her şehrin belli noktalarında rastlanılan "Marka şehir" sloganının kimlik bunalımı sorunundan kaynaklandığını ifade eden Yavuz, "Maalesef ülkemizde yüzlerce yıllık köklü tarihlerine rağmen birçok şehir, nedensiz bir kompleksin içine ve mevcut halinin yeterli olmadığı bunalımıyla "marka şehir" gülünçlüğüne düşüyor..." yorumunda bulundu.

Bursa'nın Muradiye Külliyesi, Ulu Camii, TOFAŞ, RENO, Gemlik zeytini, kestane şekeri, İskender kebabı gibi birçok markası olduğunu, dolayısıyla markalaşma gibi sorunumuzun olmasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen Yavuz, kentin en güçlü markalarından birinin de Bursaspor olduğunu belirtti.

Taraftarların sahip çıkması gereken yerde Bursaspor otobüsüne saldırı olayında da gereken tepkiyi göstermediğimizi belirten Yavuz,  Bursaspor markasına verilen zararın aslında Bursa'nın imajını zedelediğine vurgu yaptı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.