Hava Durumu

Bursa Uludağ'da büyük kriz! 'Siftah yapmadan günü kapatıyoruz'

Bursa Uludağ'ın zirvesine teleferik ile çıkan yerli ve yabancı turistlerin, merdivenlerde tadilat yapıldığı için teleferiğin bahçesinden çıkmadan geri döndüğünü iddia eden Uludağ'daki işletmecilerden Erdal Mamiş, "Esnaf, taksici ve minibüsçü olarak çok mağduruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Uludağ'da büyük kriz! 'Siftah yapmadan günü kapatıyoruz'

Bursa'da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine yerli ve yabancı turistler, Uludağ'ın zirvesinde hem stres atıyor hem de serinliyor. Kendi arabalarıyla gelenler buldukları gölge ve serin yerde havanın tadını çıkarırken, teleferik ile çıkanlar ise tadilata takılıyor. Kurbağakaya istasyonu çıkışında olan merdivenlerde tadilat yapıldığı için yerli ve yabancı turistlerin teleferiğin bahçesinden çıkmadan geri döndüğünü iddia eden Uludağ'daki işletmecilerden Erdal Mamiş, "Esnaf, taksici ve minibüsçü olarak çok mağduruz.

Buradaki kapı kapandığından yolcular gelmiyor. Kapı kapalı olduğu için geri dönüyorlar. Aşağıdan binen yolculara 'yukarıda bir şey yok. kapı kapalı' dendiği için de kimse gelmiyor. Buradaki esnaf mağdur. Siftah yapmadan günü kapatıyoruz. Buradaki 1-2 saatlik fayans işi var. Pazartesi gününden beri kapalı, öyle duruyor. Yetkililerden bir açıklama yok. Tadilat var diyorlar, ama tadilat da yapılmıyor. Normal servis 4-5 tur atması gerekirken bir tur bile atamıyor. Arap turistler de geliyor bekliyor. Dışarı çıkan dahi yok" dedi. 


Uludağ Kayak Kulübü Başkanı Resul Köylü de, "Yetkililerin bir an önce burayı yapıp arkadaşların mağduriyetini ortadan kaldırması lazım. Bundan dolayı buranın bir tarafını açık tutsunlar, diğer tarafta yine çalışmalar devam etsin esnaf ve insanlar mağdur olmasın. Burada çok büyük iş yok" diye konuştu. 

Tadilat yapılan merdivenlerin haricinde sağ ve solda ayrı 2 kapının olduğunu açıklayan Teleferik A.Ş. yetkilileri ise, zamanı geldiğinde tadilatı bitireceklerini söylediler. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.