Hava Durumu

Bursa YHT projesinde şafak karanlık

Yeni Dönem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut dünkü yazısında Bursalıların merakla beklediği YHT projesinde yaşanan gecikmeyi dile getirmiş, yılan hikayesine dönen projenin akıbetiyle ilgili önemli detayları paylaşmıştı. Akbulut bugün de AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'le konu hakkında yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa YHT projesinde şafak karanlık

Yapımı yılan hikâyesine dönen, Bursa'yı  Ankara ve İstanbul'a Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin önceleri 1-2 yılda tamamlanacağı konuşulurken şu sıralara 2023 yılı zikredilmekte.

YHT'nin akıbeti için herhangi bir kurumdan bilgi almanın imkansız olduğunu söyleyen Turgay Akbulut "Bakanlık'ta muhatap bulamazsınız, Devlet Demiryolları projeden habersiz. Anlayacağınız proje var ama sahibi yok!" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz, referandum derken YHT projesinin dikkatten kaçtığını belirtti Şahin projenin son durumuyla ilgili gerekli araştırma ve görüşmeleri yapacağını belirterek, "Yenişehir-Bursa arasında çalışma devam ediyor. Yenişehir-Bilecik etabı ise bugünlerde ihaleye çıkacak" dedi. Bütçeyle ilgili soruya da Bütçede sıkıntı yok. Projesi hazırlanan her çalışma ihale ediliyor" cevabını verdi.

Peki proje neden bu kadar gecikti?

Bursa'ya ne zaman demir yolu gelecek?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.