Hava Durumu

Bursa'yı sevmek için 10 neden!

Bursa'yı sevmek için o kadar çok neden var ki... Tarihi kokusuyla, yeşiliyle, yöresel yemek ve tatlılarıyla, muhteşem doğasıyla bambaşkadır Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'yı sevmek için 10 neden!

Yeşil Bursa olarak tanınan kentte nereye giderseniz gidin tabiat örtüsünü mutlaka görürsünüz ve sanayi şehri olduğunu çok fazla hissetmezseniz.

Ulucami her şehirden ve her ülkeden ziyaretçilerle dolar taşar. Bursa tarihinde önemli bir yer tutan Ulucami Bursa'ya gelenlerin ziyaret etmeden gitmediği yerlerden bir tanesidir. Mimarisiyle hayran bırakır kendisine. Şehrin merkezinde yer alması da ziyaretçiler bir artı oluşturuyor. Bunun yanında Ulucami'ye çok uzak olmayan Yeşil Cami de mutlaka ziyaret etmeden gidilmeyen yerlerden biri...

Uludağ yazın piknikçilerin kışın kayak yapmak isteyenlerin mekânı... Bembeyaz örtüsü ile gelinliği andıran Uludağ'a teleferikle çıkarken Bursa adeta ayaklarınızın altına serilir. Sucuk-ekmek keyfi ise bir başkadır Uludağ'da...

Kahvaltının en güzel mekânlarından biri ise Cumalıkızık'tır... Tarih kokan evleri, dar sokaklarıyla bambaşkadır burası. Yöre halkının açtığı yerlerde sunulan sıcak gözlemeler kahvaltının olmazsa olmazıdır. Yine ev yapımı kahvaltılık ürünler de (reçel, tereyağ, peynir) yöreyi çekici kılan özelliklerden biri.

İskender Kebabı, Kestane Şekeri, Mustafakemalpaşa tatlısı, İnegöl Köftesi ile meşhurdur Bursa... Her keseye uygun fiyatlarda satılan kestane şekerini hediye olarak götürmek mümkün.

Kafeleri, kültür-sanat aktiviteleri, yöresel organizasyonlarıyla her daim canlı, her daim rengârenk...

Bursa'yı gözde kılan bir diğer özelliği ise İstanbul'a çok yakında olması. İDO ve BUDO ile İstanbul sadece 1.45 dakika uzaklıkta. Üstelik hemen her saatte de feribot mevcut.

Bursa'nın ilçeleri de ayrı bir güzellikte... İznik Gölü, Mudanya, Tirilye, Gölyazı tümTürkiye'den ziyaretçi çeken ve sürekli gelişen yerler.

Örneğin Gölyazı'da sıcak lokma yapan teyzeler karşılar sizi... Yol boyunca hediyelik eşyalarla karşılaşırsınız... Teknelerle tur atabilir, gün batımında ise adeta başka diyarlara yolculuk yaparsınız.

Asırlık çınar ağacıyla İnkaya... Yıllara meydan okuyan çınar ağacını bilmeyen yoktur Bursa'da. Uludağ yolundaki bu şirin köyde çınarın dalları sarıp sarmalar sizi... Samimiyetleriyle gönlünüzde yer eden köy halkı kendi yaptığı ürünlerle hem aile bütçelerine katkı sağlar, hem de alışveriş esnasındaki sohbetleriyle sizi neşeyle uğurlarlar.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.