Hava Durumu

"Bursa kalite ile anılmalı"

Kalite Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri (KALBİR) YeniDönem Gazetesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
"Bursa kalite ile anılmalı"

Burhan Kaya

Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, Onursal Başkan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Temsilcisi Doç. Dr. Ömer Kul ve Kalite Birliği yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ekin ile birlikte Gazetemizin Tüzel Kişi Temsilcisi Asuman Kurt Öge’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Kalite Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kalite Şehri Bursa’ sloganıyla faaliyetlerine devam eden Kalite Birliği Derneği (KALBİR) başkanı Mustafa Karaman; “Bursa bir şeyle anılacaksa kalite ile anılmalıdır. Bizim Kaliteli Bursa’dan başka bir sevdamız yok. Biz öyle bir derneğiz ki hak edene hak ettiği ödülü veren ve bunun yanında kalite ile ilgili konuları siyasetin dışında kalarak, ticarete bulaşmadan ifade etme hürriyetini anayasal bir hak gören STK’yız. Bizler Temiz kalitenin temsilcisi olan TSE'den tarafız. TSE varken, yancıya, yalancıya, yabancıya gerek yoktur. Biz onlarca eğitim düzenledik, yüzlerce kalite gönüllüsü yetiştirdik. Biz temiz kalite olursa kaliteli üretimin de ülkemize hâkim olacağını biliyoruz” dedi.

“UYANDIRMA SERVİSİYİZ”

“Temiz kalitenin uyandırma servisiyiz” diyen başkan Mustafa Karaman; “Temiz toplum için, temiz Bursa için bu işe talip olduk ve yola çıktık. Biz sadece kirliliğe dikkat çekeriz. Kim kimi aldatıyorsa onun kavgasına girmiyoruz. Sanayiciyi uyarıyoruz. Bu yol kirli, takip etme. Para senin, kaynak senin der, kavga etmeyiz. Sadece uyarırız ve yol gösteririz. Biz uyandırma servisiyiz. Çıktığımız bu yolda şehrimizin, STK’larımızın ve sanayi kuruluşlarımızın böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu gördük. Her hafta çarşamba günleri çeşitli STK ve sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek Kalite Bursa’nın öneminden bahsediyoruz. Bugüne kadar çalışmalarımızda saçma bir durumla karşılaşmadık aksine çok önemli geri bildirim ve destekler görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 “GÜNDEMİMİZ KALİTE OLMALI”

Bursa’nın gündemini siyasi çekişmelerden ve katkı sağlamayan konulardan çok Bursa’yı ileriye taşıyacak kaliteli üretime ve kaliteli projelere çekmeliyiz diyen Karaman, “Önceliğimiz şehrimizin değerlerini ön plana çıkararak, gelecek nesli bu konulara hazırlamak. Amacımız ise; tüm kesimlerin desteği ile programı sürekli iyileştirme mottosuyla geleceğin Bursa’sı için olumsuz algıyı değiştirmek” sözlerini kullandı.

 “FİNALİ ANKARA’DA”

Sonbaharda konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini belirten başkan Karaman, tüm STK’ları ve ilgili kurumları bilgilendireceklerini söyledi.

“Ayrıca yılsonunda bu çalışmanın finalini Ankara’da yapacağız. Bursa Milletvekilleri ile birlikte, ilgili kurum ve bakanlıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefle çok daha büyük kesimlere ulaşacağız” şeklinde konuştu.

 “KALİTE ORDUSU ÇOĞALIYOR”

13. ve 14. Kalite Ordusu Eğitimleriyle ilgili olarak bilgi veren Kalite Birliği Onursal Başkanı ve Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Erkan Işığıçok; “Kalite Şehri Bursa için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” diyerek şunları kaydetti:

“Toplumun bunu kabul etmesi için herkese soruyoruz, herkesin fikrini alıyoruz. Sürece çok iyi bir ekiple başladık. Programın başarısı için önemli bir yol kat ettik. Daha da ileriye ulaşması için tüm kurumların desteğine ihtiyacımız var. Kalite ordusu olarak bilinen bir çalışmamız da var. Bugüne kadar her yıl ortalama 100, toplamda yaklaşık 1400 öğrenci yetiştirdik. Öğrencilerimizi sanayiye kazandırmaya çalışıyoruz. 2022 yılı kalite ödülü verilecek. Bireysel ve kurumsal yapıda ödül vereceğiz. Bununla birlikte seminerler vereceğiz.  10 yılda 235 kez seminer verdik. Türkiye’nin her yerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Ülkemizde kalitenin merkezi olan Bursa'yı kalite şehri ilan ettik. Bursa'da kalitenin ilmi merkezi olarak Bursa Uludağ Üniversitesi’ni görüyoruz. Bu yüzden, kalite zirvesini Bursa’da yapacağız. Önümüzdeki dönemde Kalite Ordusu eğitimleri ile daha çok öğrenciye ulaşmak ve daha çok gence dokunmak istiyoruz.” diye konuştu.

 "MİLLİ SES VER" PROJESİ

Ayrıca KALBİR tarafından yürütülen "Milli Ses Ver" projesi ile de milli belgelendirme, yerli üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Milli Ses Ver projesi hakkında da bilgi veren Mustafa Karaman şunları söyledi: “Yabancı ana sanayicilere tedarikçilikle, fasonculukla varacak olduğumuz yer aynı. Nitelikli ürünlere yönelmemiz lazım. Markalaşmıyoruz, katma değeri yüksek ürünleri üretmiyoruz. Yaptığımız iş fasonculuk, taşeronluk. Yurt dışına gönderdiğimiz ürünün, yüzde yetmiş beşini ithal ediyoruz, aradaki farkı hesaplamıyoruz, yüzde on sekiz KDV'yi hesaba katmıyoruz, sonra da ihracat yaptık diye seviniyoruz. İhraç ettiğimiz ürünü üretebilmek için ithal etmiş olduğumuz yüzde yetmiş beşlik ürün yelpazesini bu ülkede üretebilmeliyiz.”

 “ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ”

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurt Medya A.Ş. Tüzel Kişi Temsilcisi Asuman Kurt Öge, Kalite Birliği Yönetim Kurulu’nun ziyareti için teşekkür ederek “Bursa’nın kalite şehri olması için KALBİR’in çalışmaları son derece önemli. Temiz kalite çalışmalarınızı ilgi ve takdirle takip ediyoruz. Temiz kalite anlayışının toplumun her kesimine ulaşması, Türkiye menşeili ürünlerin uluslararası piyasalarda pazar bulabilmesi için önemli misyon üstlendiğinizi biliyoruz. Biz de sizlere bu çalışmalarınızda destek olmak için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Kalite Birliği tarafından; Kalite Şehri Bursa Projesi’nin fermanı, Kalite Birliği'nin yayını olan "Kaliteye Yolculuk Kitabı" ve Milli Ses Ver Projesi uyarınca Türk bayrağı armağan edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.