Hava Durumu

Bursalı eğitim neferi yangında kahramana dönüştü

Bursa'nın Gürsu ilçesi Dışkaya mevkisinde geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan orman yangınına gönüllü destek veren Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Coğrafya Öğretmeni Tahsin Aydın, örnek bir dayanışma sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2025 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2025 15:20
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Bursalı eğitim neferi yangında kahramana dönüştü

Yangın haberini alır almaz İstanbul’daki tatilini yarıda keserek Bursa’ya dönen Aydın, hem sahada çalıştı hem de yardım malzemeleri topladı.

“Doğa İçin Canımı Vermeye Hazırım”

Bursa’ya olan sevgisini her fırsatta dile getiren Tahsin Aydın, “Ben doğa aşığıyım. Bursa’yı çok seviyorum. Yangın haberini alır almaz vakit kaybetmeden yola çıktım. Abim İHH Arama Kurtarma’da görevliydi, o da ilk andan itibaren bölgede görev aldı. Ben de gece saatlerinde yangın bölgesine ulaştım, aracımı bırakıp su nakliye ekiplerine katıldım. Karahıdır Mahallesi’nde gece boyunca içme suyu sevkiyatında görev aldım. Çocukluğum ve gençliğim bu bölgede geçti. Bu acıya dayanmak çok zor” dedi.

Esnaftan Destek Topladı, Sahaya Ulaştırdı

Yangının ikinci gününde Demetevler, Değirmenönü ve Yenidoğan İsmetpaşa Caddesi üzerindeki esnaf ve marketleri tek tek gezen Aydın, yangın söndürme ekipleri için yardım topladı. Topladığı gıda ve içecekleri kendi aracıyla yangın bölgesine götürdü. Yardımların bir kısmını sahadaki işçilere bizzat ulaştıran Aydın, kalanını Gürsu Belediyesi destek ekibine teslim etti.

Aydın, “Esnaflarımızın desteği olağanüstüydü. Bim Şube Müdür Yardımcısı Aleyna Hanım ve ekibi kendi ceplerinden yardım etti. Bir pastane çalışanı da enerji versin diye baklava gönderdi. Ben sadece aracı oldum. Oradaki orman işçileri benim kahramanlarım. Allah destek olan herkesten razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.