Hava Durumu

Bursalı iş insanı Gökçin Aras hayatını kaybetti

Bursa iş ve spor hayatının önemli isimlerinden ÜÇ-GE şirketi yönetim kurulu başkanı Gökçin Aras hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı iş insanı Gökçin Aras hayatını kaybetti

ÜÇ-GE şirketi yönetim kurulu başkanı Gökçin Aras bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu akşam yaşamını yitirdi.

Merhum aras 68 yaşındaydı...

Gökçin Aras kimdir?

1954 yılında Kars-Göle’de doğan Gökçin Aras, öğretmen olan babası Mehmet Aras’ın tayini nedeniyle 1967 yılında Bursa’ya yerleşti. Bursa’da ortaokul ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, Bursa Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.  Bir buçuk yıl öğretmenlik yapan Gökçin Aras, eğitimine ek olarak Ankara Hukuk Fakültesi’nde hukuk öğrenimi gördü.

1976 yılında, 21 yaşındayken, iki kişiyle market ekipmanları üretimine başladı. Yanına kardeşi Yalçın Aras'ı alarak... Şirketin ismi Gökçelik… İki kişiden oluşan çalışan sayıları, 2000 yılında 400 kişiye, bin 200 metrekareden oluşan faaliyet alanları da 30 bin metrekareye çıktı. İlk zamanlarda Devlet Malzeme Ofisi için çelik dolaplar üretiyorlardı. Sonrasında işler gelişmeye başladıkça yerli pazardaki ağırlığı da hissedilir hale geldi. Bu durumdan cesaret alarak, “market arabaları” konusunda dünya devi Alman Wanzl firmasının Türkiye ve Orta Asya Distribütörlüğü’nü aldı. Bu ivmenin de katkısıyla Gima ve Migros'ların yapılanmasında Gökçelik etkin rol oynadı. Sonuç olarak da Türkiye'deki yapı marketlerinin yüzde 99'u tercih eder hale geldi.

Gökçelik olarak kurulan şirketin ismini, 1980'li yıllardan itibaren ÜÇGE olarak değiştirdi. Dört yıllık geçmişe rağmen 1980'li yıllardan itibaren RusyaİngiltereAzerbaycanİtalyaAvusturyaBulgaristan ve Irak gibi ülkelere "mağaza donanım ekipmanları" ihraç eder hale geldi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.