Hava Durumu

Yayla, bilim insanları ile bir arada 

Büyük Birlik Partisi’nin bilimin ışığında siyaset mottosuyla faaliyette bulunan ilçe başkanı Mahmut Yayla bilim insanlarıyla biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 16:00
Kaynak: (BÜLTEN)
Yayla, bilim insanları ile bir arada 

Başkan Yayla Uludağ’da sabah kahvaltısı ve gün boyu yapılan istişare toplantısında geleneksel tıp temsilcisi hekimler, üreticiler, kimyagerler, akademisyenler ve eczacılar olmak üzere sektörün önemli isimleriyle bir araya geldi. 

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (Getat) konusunda sektörün donanımımı ve eksiklerini dinleyen Başkan Yayla notlarını alarak çözümleri için düğmeye basacağını ifade etti. 

Hedeflerinin Bilmin Işığında siyaset olduğuna bir kez daha vurgu yapan Başkan Yayla: “eğer peşinden gidecek cesaretiniz varsa tüm hayaller gerçek olabilir. Bizim de bu masada oturarak insanlara fayda sağlayan, bilgisinin zekatını veren insanlarla kurduğumuz bir hayalimiz var. Geleneksel ve Tamamlayıcı tıbbı şarlatanların elinden kurtararak bunu doktorların iradesine teslim etmek. Evet yönetmelikler ve kanunlarla geleneksel tıp uygulaması yapılıyor lakin çok lokal ve yetersiz. Sektörün en büyük sıkıntısı olan standart ilaç ve sürdürübilirlik konusu acil konunun uzmanlarıyla ele alınmalı. Üretim planlaması, tarla, doğru işleme ve doktorların hastaya reçete edeceği ilaçlarla vatandaşa ulaşması gerekmektedir. Bu standartlar olmadan hastalık tanısı kişiye özel konulmadan tedavi ettiklerini iddia edenler alçaktır. Bunlar insanların umudu ve parasına göz dikmişlerdir. 

Doğru politika üreterek milletin menfaatine biz bu düzeni olması gerektiği gibi inşa edeceğiz. 

Umuyorum ki özellikle kronik rahatsızlıklarda yaşayan aziz vatandaşlarımız tamamlayıcı tıp desteğiyle hastalıklarından kurtulacaktır. Biz bundan önce milletimiz için üzerimize misyon edindiğimiz her görevi nasıl yapma gazyretinde olmuşsak yine aldığımız görevi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi 

BBP Osmangazi Osmangazi İlçe Başkanı Mahmut Yayla’nın katıldığı toplantıda bilim insanları bir sonraki toplantıyı 8 Haziran 2024 tarihinde yapma kararı aldı.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.