Hava Durumu

Yeniden Refah Yıldırım’da iddialı

Yeniden Refah Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı, Nimetullah Narman, mega projesi olan, “Gençlere ücretsiz düğün salonu” projesinin büyük ilgiyle karşılandığını belirtti. İnşa edilecek sosyal konutların 1 milyon TL’ye satılacağını da açıklayan Narman, “Yapılmayanları biz yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:03
Kaynak: (Serap Genç)
Yeniden Refah Yıldırım’da iddialı

Seçime günler kala çalışmalarına ara vermeden devam eden Yeniden Refah Partili Nimetullah Narman, gazetemize yaptığı ziyarette Yıldırım’ı kalkındıracak projelerini anlattı. İlçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları olduğunun altını çizen Narman, “İlçenin yüzde 86’sı imar sorunu yaşıyor. Buna çözüm üretme noktasında çalışmalarımız hazır. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşümden çıkaracağız. Bizim dönemimizde dip dibe değil, daha refah yapılar yer alacak. Binaların içinde yaşam alanları, güneş enerjisi panelleri ve yağmur suyu depolama alanları olacak. Müteahhitleri devreden çıkaracağız. Kazanç sadece belediyenin ve vatandaşın olacak” dedi.

TAZİYE EVLERİ VE SAĞLIK MERKEZLERİ

Her mahalleye 250 kişilik taziye evleri inşa edileceğini söyleyen Narman, ilçenin bir diğer sorununun da uyuşturucu olduğunu sözlerine ekledi: “Gençleri bu beladan uzak tutmak için ilgi alanlarını başka yönlere çekeceğiz. Örneğin tenis kortu projemiz var. Daha önce hiç düşülmemiş. Bunun yanında kadın ve erkeklerin kullanabileceği yüzme havuzları, gençlik merkezleri yapacağız. Bir diğer projemiz de hobi bahçeleri. Yani oradaki vatandaşların hem kötü alışkanlıklardan uzak durması hem de sosyalleşmesi için her detayı düşündük.” Narman, her mahalleye 4 katlı sağlık merkezlerinin de inşa edileceğini açıklayıp, “İnsanlar zaten hastanelerden randevu alamıyor. Onun yanında neden o kadar yol çilesini çeksinler?” diye konuştu.

KAPALI PAZAR ALANLARI

Yıldırım’da kapalı pazar alanı eksikliğine de vurgu yapan Narman, “İlçeye modern kapalı pazar alanları yaparak, vatandaşların daha rahat ve keyifli alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bununla da kalmıyoruz. Pazar alanlarının üzerine düğün salonları yapacağız ve gençlere ücretsiz hizmete açacağız. Özellikle bu projem evlenecek gençler tarafından büyük ilgi gördü. Çünkü ekonomik kriz en çok gençleri derinden etkiledi” açıklamasında bulundu.

1 MİLYON TL’YE KONUT

Sosyal konut projesine de değinen Narman, “1+0, 1+1, 2+1 konutlar inşa edilecek. Bu daireleri, yarısı peşin, yarısı taksitle olmak üzere 1 milyon liraya satacağız. Bunu yapabileceğimize inanmayanlar oluyor. Fakat biz bunu en ince detayına kadar hesaplayarak yola çıktık” dedi. Seçim sürecinde başkan adaylarının yaptığı reklam bütçelerine de değinen Narman, belediyelerin kasasından çok ciddi miktarlarda paralar harcandığını belirtip, bunu sert bir dille eleştirdi.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.