Hava Durumu

YeniDönem’den Başkan Yılmaz’a ziyaret

YeniDönem Gazetesi ekibi, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Yıldırım Belediye Başkanı seçilen Oktay Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yılmaz, kentsel dönüşümü hız kesmeden devam ettireceklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 09:41
Kaynak: (Vedat Aslan)
YeniDönem’den Başkan Yılmaz’a ziyaret

Ziyarette; YeniDönem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Burhan Kaya’ya, Köşe Yazarları İrem Güner ile İlker Hüseyin Sakalar eşlik etti. Yerel Seçimlerin ardından kentin siyasi gündemi ve yerel yönetimlerle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı önemli kent projelerinden bahsetti.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM’

Başkan Yılmaz, Yıldırım bölgesi için kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak, “Göreve geldiğimizden beri kentsel dönüşümü birinci vazife olarak gördük, bunun için de önemli projeler başlattık. Bir kısmını tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Devam eden çalışmalarımız var, onları da tamamlamak için büyük gayretler sarf ediyoruz. Tüm Bursa’da olduğu gibi Yıldırım’da da uzun vadede şehrin röntgenini çektik. Tüm projelerimizi bu plan doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçek anlamda kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecek. Bir yandan konut üretirken, diğer yandan ulaşım, altyapı ve sosyal kültürel alandaki hizmetlerimizi bir bütün olarak ele alacak ve artırarak sürdüreceğiz. Yıldırım halkı yönetimi tekrar bizlere tevdi etti. Bize düşen de ilçemizin yarınları için çok çalışmak ve geleceği inşa etmek” şeklinde konuştu.

‘HALK KARAR VERİCİDİR’

31 Mart seçimlerini de değerlendiren Başkan Yılmaz, “31 Mart’a giden süreçte parti teşkilatımızla birlikte çok yoğun çalışmalar sürdürdük. Yıldırım’da yeniden görev alarak yolumuza devam ediyoruz. Halkımızın verdiği karar her şeyin üstündedir. Bursa’da bazı dengeler de bu karar neticesinde değişti. Yıldırım Belediyesi olarak, şimdiye kadar ortak akılla ve muhalefetten gelen eleştiri ve önerileri de değerlendirerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şimdi aynı tavrı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de yürütüyoruz. Şehrin geleceği için elimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağız. Bunu devir teslim töreninde Mustafa Bozbey’e de ifade ettik. Halkımızın istekleri doğrultusunda yanlışa yanlış, doğruya da doğru demeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

KADINLARA KATKI

Başkan Yılmaz, Köşe yazarımız İrem Güner’in Kadın Kooperatiflerinin Yıldırım’da önemli bir kazanım olduğunu ve bunun yeni dönemde de devam edip etmeyeceği sorusuna, “Yıldırım Belediyesi olarak kadınların üretime dahil olması, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkı sağlamak için 2 yılda 12 kadın kooperatifi ve 22 kadın girişimcilik merkezi açtık. Ülkelerin gelişmişlik ve kalkınma düzeyinde kadınların önemli bir yerinin olduğunu biliyoruz. Bunun için kadın kooperatifleri bir yandan kadınlara iş olanakları sağlarken diğer yandan da sosyalleşmelerini sağlamaktadır. Kadınların sosyal yaşamdaki rolünün etkinleştirilmesi adına bu kooperatiflerin iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz. Bu noktada kadın kooperatiflerimizin, girişimcilik ve eğitim merkezlerimizin sayılarının artmasına katkıda bulunuyoruz. Burada kadınlarımıza verdiğimiz desteği de her geçen gün artırmaya çalışıyoruz. Kadınlarımıza yeni imkânlar oluşturacak, farklı bakış açıları kazandıracak, onların gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı yeni çalışmalarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız” yanıtını verdi.

‘MARKA’ VURGUSU

Bursa’nın Türkiye’de çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her zaman dile getiriyoruz. Bursa, tüm zamanların en güzel şehridir diye tanımlanıyor. Dolayısıyla böylesine güzel bir merkeze gelen insan sayısı da fazla. Sürekli her taraftan göç alıyoruz. Bu durum birçok olumsuzluklara neden olsa da kente önemli kazanımlar da sağlıyor. Bu açıdan baktığımızda, gelecek adına Bursa’yı daha iyi yerlere götürmek için kaliteli ve katma değerli işlere yönelmeliyiz. Bu değeri ortaya koymalıyız. Yıldırım Belediyesi olarak bir yandan şehri imar ederken diğer yandan da kalite adına Bursa markalarını dünyaya pazarlamalıyız. Bölgemizde tekstil başta olmak üzere birçok sektörün üretimi yapılıyor. Artık şehrimizde sıradan ürünler üretmek yerine kendi markalarımızı oluşturmalıyız. Fason üretimden çok katma değer ürünlerle kendimizi anlatmalıyız.”

Kaynak: (Vedat Aslan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.