Hava Durumu

Bursalı Çiftlik Bank vurguncusu hakkında flaş iddia! Telefonu sinyal verdi!

Binlerce kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçan Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'a ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. Aydın'a ait konum bilgilerinin Brezilya'nın Sao Paulo şehrini gösterdiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı Çiftlik Bank vurguncusu hakkında flaş iddia! Telefonu sinyal verdi!

Kırmızı Bülten ile dünyanın dört bir tarafında aranan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, Aydın'ın Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yaşadığını iddia etti. Mesut Uçar, Mehmet Aydın ile bir mağdur gibi irtibat kurduğunu iddia ederek "Şuan aktif olarak Uruguay'da değil Brezilya Sao Paulo'da bulunuyor. Aktif konumu orada görünüyor" diye konuştu. Güvenlik güçlerinin talep etmeleri halinde elindeki bilgileri paylaşabileceğini söyleyen Uçar, "Eğer bu konuyla alakalı devletimizin güvenlik güçleri bir bilgi talep ederlerse ben kişinin elimde olan bütün bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyarım. Kendisinin nerede olduğu ve ne yaptığı elimizde mevcuttur. Kendisi söylenilen veya medyada gözüken aktif Uruguay konumunda değil Brezilya Sao Paulo'dadır" dedi.

ÇİFTLİK BANK OLAYI

2018'in Mart ayına kadar toplam 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin lira topladı. Toplanan bu paranın 687 milyon, 838 bin lirası katılımcılara geri ödendi. Sistem kapsamında 58 milyon 126 bin liralık çiftlik, fabrika gibi tesisler edinildi. Bir süre sonra yapılan başvuru ve şikayetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı soruşturma başlattı, soruşturma 8 Mart 2018'de tamamlandı ve bakanlık sistemin 'dolandırıcılık' olduğunu belirten raporu MASAK'a gönderildi. Sonrasında da soruşturmalar başladı. İlk soruşturma Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı. Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. Ayrıca Aydın'ın eşi ve üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu bazı zanlılar tutuklandı. Daha sonra soruşturmaları İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı devraldı. Şirketin yazılım sorumlusu, muhasebecisinin da aralarında bulunduğu zanlılar yakalanarak tutuklandı. Soruşturma devam ediyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.