Hava Durumu

Bursalı Fatih hayata tutunmak istiyor

Geçen yıl Gemlik Kumla sahilinde boğulma tehlikesi geçiren Fatih Alver,4-5 dakika suyun altında kaldığı için beyninde hasar oluştu. Hayat mücadelesinde maddi sıkıntılar yaşayan 21 yaşındaki genç imkan olmadığı için fizik tedavisi göremiyor ve yatağa hapsolmuş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2017 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2017 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı Fatih hayata tutunmak istiyor

Gemlik Kumla sahilinde boğulma tehlikesi geçiren Fatih Alver,1 senedir hayatta kalma mücadelesi veriyor. 4-5 dakika boyunca suyun altında kalan ve 3 defa kalbi duran talihsiz genç,Gemlik Devlet Hastanesi'nde uzun bir süre yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş,imkânsız denilse de hayata tutunmayı başarmıştı. Belli bir süre hastanede tedavi gördükten sonra evine gönderilen Fatih, kendi kendine nefes alarak mücadelesini ileri bir seviyeye taşıdı. Oğullarının geçirdiği talihsiz sonrası ailenin maddi ve manevi çöküntüye uğraması ise süreci olumsuz bir hale sokmuş oldu.

Yoğunluktan dolayı devlet hastanelerinde kendilerine çok ileri bir tarihe gün verdiklerini belirten anne Cevriye Alver, türlü çabalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini kaydetti. Anne iki aydır tek bir seans tedavi olamadıklarını söyledi.

TEDAVİYE ARA VERİLDİ

Oğullarının acilen fizik tedavi olması gerektiğini dile getiren anne Cevriye Alver "Acilen fizik tedavi ve enfeksiyon bölümü olan bir hastaneye sevki gerekiyor. Çünkü fizik tedavi için geç kalındı" ifadelerini kullandı. Kendi çabalarıyla 4 ay boyunca özel fizik tedavi yaptıran aile maddi durumlarının el vermemesi sebebiyle bu tedaviye ara vermek durumunda kaldı. Yetkililerden bu konuda yardım bekleyen Alver ailesi oğullarının tedavileri konusunda destek beklediklerini söylediler.

BU ACININ TARİFİ YOK

Bir yıldan beri bazen hastanede bazen evde tedavi gören gencin annesi Cevriye Alver yaşadıkları zor durumdan dolayı evde de düzen kalmadığını belirterek "Ufak bir oğlum daha var. Onunla ilgilenemiyoruz. Okul zamanı bir komşuda bir akrabalarımda kalıyordu. Ben sürekli Fatih'in yanında kalıyorum. Şimdi küçük oğlumu memlekete gönderdim. Onun da kolunda bir kızarıklık vardı. Meğerse o da kemik erimesine yakalanmış. Bir yandan ben bir yandan eşim çalışıyor fakat bez masrafları, ilaçlar, tedavi masrafları derken ihtiyaçlara yetişemiyoruz" ifadelerini kullandı.

RABBİM HİÇBİR ANA BABAYA BUNU YAŞATMASIN

Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen gözü yaşlı anne evladının konuşamadığını, yatağa bağımlı halde yaşadığını anlattı. Fatih'e bir an önce fizik tedavinin uygulanması gerektiğinin altını çizen Cevriye Alver "Bu tedaviye çok geç kalındı. Fizik tedavi olursa Fatih, biraz daha iyi olacağını söylüyor doktorlar. Biz de sadece oğlumuzun iyi olmasını istiyoruz. Bu süreci hızlandırmamız gerekiyor, fakat imkânlarımız el vermiyor. Bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Ama oğlumun fizik tedavisi için destek gerekiyor. Enfeksiyon ve fizik tedavi ünitesinin olduğu bir hastaneye sevki gerekiyor. Rabbim hiçbir ana ve babaya böyle acı yaşatmasın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.