Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Sağlıkçılar grevde

Hekim-Sen, Hekimler Birliği ve Tabip-Sen üyesi olan sağlık çalışanları bugün, yarın ve 26 - 27 Mayıs tarihlerinde greve gidiyor. Acil servisler ve yoğun bakımlar haricinde hasta kabul edilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar dikkat! Sağlıkçılar grevde

Geçtiğimiz günlerde Hekimsen sosyal medyadan bir duyuru yayınlamış ve Mayıs ayında 6 gün iş bırakma eylemi yapılacağını belirtmişti. Açıklamada doktorların 5-6, 17-18 ve 26- 27 Mayıs tarihlerinde grev yapacakları belirtildi.

Doktorlar bir süredir çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyordu. Doktorlar seslerini duyurabilmek için greve gitme kararı almıştı. Nisan ayında iş bırakma grevi yapan doktorlar Mayıs ayında da 6 gün grev yapacaklarını açıkladı.

6 gün sürecek olan grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz" denildi. Sağlık Ocakları 17-18 Mayıs'ta hasta muayenesine devam edebilir. Ancak bazı sağlık ocakları da kapalı olabilir. Sağlık Ocaklarının kapalı olup olmadığını bulunduğunuz sağlık ocağını telefondan arayarak öğrenebilirsiniz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.