Hava Durumu

Bursaspor, Antalya'da kaybetti

Ligin 32. haftasında Antalyaspor'a konuk olan Bursaspor sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılırken galibiyet özlemeni 5 maça çıkardı. Timsah ayrıca son iki haftaya da düşme hattının 5 puan üzerinde girdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor,  Antalya'da kaybetti

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'in 32. Haftasında Bursaspor Antalyaspor'a konuk oldu. Matimatiksel olarak ligde kalmak adına mutlaka 3 puan alması gereken Timsah zorlu mücadeleye Harun, Erdem, Ertuğrul, Tomas Sivok, Onur, Şamil, Jorquera, Batalla, Sinan, Stancu, Kubilay on biri ile başladı. Mücadelenin İlk dakikalarında Yeşil Beyazlılar kendi yarı sahasına çekilirken Antalyaspor gol için yüklenmeye başladı. 10. Dakikada Antalyaspor sağ taraftan Ramon Motta'yı savunmanın arkasına kaçırmak istese de pas uzun kalınca pozisyondan yararlanamadı.

Savunma çıkardı

Antalyaspor mücadelenin 14. Dakikasında da Bursaspor kalesine etkili geldi.  Sakıb, Bursaspor savunmasından seken bir topu ortalasada ceza sahasında Deniz ve Eto'o topa dokunamadı. 27. Dakikada ise Antalyaspor sağkanattan Celustka'nın verkaçıyla bir anda çizgiye indi. Yapılan ortaya Deniz Kadah dokundu, top önce Harun'a çarptı, sonra da boş kaleye girmesine savunma çizgide izin vermedi.

ETO'O ATTI

Antalyaspor'un baskılı oyunu 32. Dakikada meyvesini verdi. Diego'nun yaptığı kafa vuruşunu Eto'o kale önünde düzelttikten sonra ağlara gönderdi. (1-0) 36. Dakikada gelişen Akdeniz ekibinin atağında soldan içeri sert kesilen topa ceza sahası içinde sert vuruş gelse de Harun iki hamlede topun sahibi oldu.

ERTUĞRUL SAKATLANDI

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor pozisyon üretmekte zorlanırken 41. Dakikada sakatlanan Ertuğrul da yerini Faty'ye bıraktı. 44. Dakikada Eto'o'nun orta sahadan başlattığı atakla rakip yarı sahaya geçen Antalyaspor, Sakıb'ın arkaya ortaladığı topla etkili olmaya çalışsa da Danilo'nun kale önünde bomboş pozisyondaki vuruşunu Harun'un kurtardı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmazken Antalyaspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

SİNAN DENGELEDİ

Yeşil Beyazlılar Antalya'daki ikinci yarıya Stancu-Furkan değişikliği ile başladı. İlk yarının aksine ikince yarıda hızlı oynayan Bursaspor 47. Dakikada skora denge getirdi. Yeşil Beyazlılar ikinci yarının ilk hücumunda Erdem'le sağdan çizgiye indi. Tecrübeli oyuncunun ceza sahasında çevirdiği topu Sinan Bakış kale alanı önünde gelişine vurup tabelayı değiştirdi. (1-1)

JORQUERA DİREĞE TAKILDI

Golden sonra daha etkili oynamaya başlayan Bursaspor 52. Dakikada da etkili geldi. Erdem'in sağdan yaptığı ortada Ceza sahası içinde kafa vuruşu gelse de top az farkla dışarı çıktı. 58'de ise Bursaspor sol taraftan çok hızlı çıktı. Topla buluşan Batalla pasını yay üzerindeki Jorquera'ya gönderdi. Şilili'nin sert vuruşu önce direğe çarptı, sonra da çizgi üzerinde kaleci Ferhat'tan döndü.60 ve 61. Dakikalarda Antalyaspor etkili olmaya çalışsa da başarılı olamadı.

ANTALYA BASKILI

Mücadelenin 63. Dakikasında Antalyaspor yine ani çıktı. Sağ taraftan gelen ara pasıyla Eto'o bir anda savunmanın arkasına sızıp kaleciyle karşı karşıya kalsa da Harun zamanında çıkıp topu uzaklaştırdı. 60 ve 70. Dakikalar arasında Antalyaspor Bursa kalesine etkili gelse de sağ ve sol kanattan kullanılan kornerler sonuç getirmedi. 72. Dakikada Celustka'nın pasını kontrol eden Deniz Kadah arkadan gelen arkadaşının önüne bıraksa da savunma topu kornere çeldi.

ÇİZGİDEN ÇIKARDI

73. dakikada Bursaspor etkili geldi.  Antalyaspor yüklenirken bir anda kontraya çıkan Yeşil Beyazlılar rakibini az adamla yakaladı. Batalla çok güzel bir ara topla kale önünde Kubilay'la kaleciyiyle karşı karşıya bıraktı. Genç golcü kaleciden kurtuldu ama açısı daralınca kaleye yaptığı aşırtma vuruşu Sakıb çizgiden çıkardı.

KAERUNLU 2. KEZ

Karşılaşmanın son 10 dakikasına girilirken Antalyaspor bir kez daha öne geçti. Antalyaspor savunmada kazandığı topla hızlı çıktı. Kamerunlu rakip yarı sahanın başında aldığı pasla sağ tarafa dönmek istedi. Onur'dan dönen top yeniden önüne düşen Eto'o sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve takımını yeniden öne geçirdi. (2-1)

KUBİLAY ATAMADI

Mücadelenin son bölümlerinde Antalyaspor oyunu soğutmak için pas yaparken Bursaspor 88. Dakikada tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Batalla'nın ortasını kaleci Ferhat çıktı ve kontrol etti. 90+1. dakikada kullanılan serbest vuruşta Erdem'in şutu kalecide kaldı. Yeşil Beyazlılar 90+3'te kubilay'ın kafa vuruşundan yararlanamşınca Antalyaspor maçı 2-1 kazandı. Yeşil Beyazlılar ise puan hasretini 5 maça çıkardı.

Goller: Samuel Eto'o (dk. 32 ve 80) (Antalyaspor), Sinan Bakış (dk. 47) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Charles, Sandro (Antalyaspor), Furkan, Sivok (Bursaspor)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.