Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Banaz: "Tahtayı açacak olan Bursa’dır"

Mevcut durumla ilgili açıklama yapan Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, "Görevimize devam ediyoruz. Destek olan sanayiciler var. Tahtayı açacak olan Bursa şehridir. Son kez de olsa elini taşın altına sokması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Başkanı Banaz: "Tahtayı açacak olan Bursa’dır"

Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz, İbrahim Yazıcı Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Banaz konuşmasına, “Bu şekilde karşınıza çıktığımız için üzgünüz. Üzüntümüz anlatılamaz. Bir Bursaspor taraftarı olarak sizinle aynı duyguları yaşıyoruz. Bursa kamuoyu ile gelinen noktayı eksiksiz paylaşma hasıl olmuştur” diyerek başladı.

"SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRDİK"

Göreve geliş süreçlerini aktaran Banaz, “Transfer tahtasının kapanmasına 3 gün kalmış. Tamer Hoca Büyükşehir Belediye Başkanı'mızı arayarak otelde rehin kalmaları durumunu belirtmiş. Tamer Hoca, 'Bana takviye yapacağız diyerek imza attırdınız' diyor. Bu 3 futbolcu satılıyor ve para yön değiştiriyor. İçinden çıkılmaz bir atmosfer oluşuyor. Bu süreçte tahta kapalı. Son saatlerde yine karşımızda Seleznov dosyası gibi yüklü maliyetler çıkıyor. 260 bin Euro borç var 130 bin Euro ödendi. Kalanı için vade termini koyuluyor. Garanti taahhütlerini dahi ödememişler. Fakat ilerisi için daha ileride ki vadeli işlere cüretkar şekilde imza atıyorlar. Tahta sürecinde anlaşmaların tamamı bu şekilde. Spor camiası belki de bu şekilde çalışıyordur. Biz bu süreçte imzalananların sonucunda sorumluluklarımızı yerine getirdik” dedi.

"TAMAMI HİBE 40 MİLYON TL"

Sezon başında kurulan takımı da eleştiren Banaz, “Belki de halisane niyetler ile 17 transfer yapılıyor.  Bazılarının ayağına top değmeden gönderiliyor. Sezon içerisinde 8 futbolcu, ara transferde 4 futbolcu ilave oluyor ve 40 futbolcu ile sezona hazırlanıyor bu takım. Futbolcu ve teknik heyet olarak 98 milyon Euro gibi bir bütçe taahhütü altına giriyor Bursaspor. Bu rakamların 3'te 1'ine şampiyonluğa oynayan takımlar var bu ligde. Garanti ödenmesi gereken rakam 40 milyon lira. 60 milyon maaş ve 5 milyon ekstrası var. Önceki yönetim sürecin başında ödemesi gereken 40 milyon liranın yarısını ödüyor iken biz kalan 20 milyon lirasını ödüyoruz. Tamamı hibe olan 40 milyon mali sorumluluk yerine getirdik. Yarın karşımıza ne çıkacak onu da bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

"1 MİLYARDAN FAZLA BORÇ VAR"

Ömer Furkan Banaz ayrıca, “Bu olumsuz tablo edinimlerimizi yerine getirmemiz için bir engel olmadı. 32 kişi kamp yapar bir sonraki maçı düşünür hale getirdiğimiz Bursaspor için kendimizi başarılı hissediyorum. Yani bunun ötesinde bir şey yapamazdık diye görüyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'mız fazlasıyla özveri gösterdi. Birkaç sanayici dışında destek alamadığımız ortada. Mesela bundan sonraki süreçte destek olmak. Düştüğünüz yerden kalkmak önemli. Bandırma maçının öncesinde hissediyorum sürekli. İpleri elimize almışken son iki maçı almamız halinde kümede kalacakken maalesef olmadı. Bursaspor 1 milyar liradan fazla borcu var. Bu tablo 5 kişinin çözeceği bir durum değil. Şehir olarak kenetlenmemiz gereken bir tablodur bu” dedi.

"5-10 YILLIK PLAN LAZIM"

Göreve devam ettiklerini belirten Başkan Banaz; "Destek olan sanayiciler var. Tahtayı açacak olan Bursa şehridir. Son kez de olsa elini taşın altına sokması gerekiyor. Başkan Bey ve biz 2 buçuk ay içinde 40 milyon lira katkı koyduk. Planları kısa vadeli yapmamayı bu kulübün öğrenmesi lazım. Mali ve idari açıdan 5-10 yıllık plana ihtiyaç var. 2010'da şampiyon olan takımı şimdiki hali ile değerlendirme yapıyor isek planlamayı da bu şekilde uzun soluklu yapmamız lazım. Yasal düzenleme 10 yıl öncesine götürebilinseydi bu tabloyu biz yaşamazdık. Hatta kimse cüret edemezdi. Mevcut spor yasası birikmiş borçlar ile devam etme konusunda ağır yaptırımları var” diye konuştu.

"TEKKE’YE 3 MİLYON TL"

Hocalara yapılan ödemeler ile ilgili de bilgi veren Banaz, “Fatih Tekke ile 3 milyon Lira sözleşme imzalanıyor. 3-4 maçlık performanstan sonra 1 milyon lira ödenerek gönderiliyor. Özcan Bizati ile 900 bin lira ödeme yapılıyor kalan 923 bin lira ödeme bekliyor. Tamer Tuna ile 1 milyon liradan fazla ödeme yaptık. Mustafa Er Hocaya 500 bin lira ödedik. Bir önceki sözleşmesinden hocamız haklarından feragat etmişti. Emirhan Aydoğan ile ilgili ilginç bir durum var. Hiç ödeme yapılmamış ama Emirhan Bursasporluluk örneği sergileyerek alacağından feragat ederek gidiyor” ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE U19’LA ÇIKARIZ"

Yabancı oyuncular konusuna da değinen Başkan Banaz, “Yabancı futbolcular ile alakalı kulübün menfaatleri doğrultusunda eleme muhakkak yapılacak. Spor hukukçuları ile istişare ettik. Futbolcuların çoğu fesih belgelerini geçmiş 7 ayda eline almış ve bu durumu bekleyenlerden oluşuyor. Bursa bu işi sahiplenmezse bu yasal düzenleme ışığında son bir kez daha sahiplenmez ise sonucu istemediğimiz gibi olur. Yine kamuoyunun sahiplendiği biri çıkıp kaynak ile gelirse görevi devredip kendisini destekleyeceğiz. Ortaya koyduğumuz özveriyi sahada daha fazlasını görmek istiyorduk. Son maça gerekirse U-19 ile çıkarız. Bunu daha konuşmadık” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.