Hava Durumu

Bursaspor'da rüya bitti

TBL 4'lü final grubu 5. maçında Nesine.com Eskişehir Besket'e konuk olan Bursaspor Durmazlar sahadan 82-66 mağlup ayrılarak BSL umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da rüya bitti

-Ali ŞAHİN-

Türkiye Basketbol Ligi Dörtlü Final 5.maçında takımımız Bursaspor Durmazlar, deplasmanda Nesine.com Eskişehir Basket ile karşı karşıya geldi. Yeşil Beyazlılar maça Karlo Vragoviç, Şahin Ekmen, Burak Erol, Mert Celep, Dejan Borovnjak beşiyle başladı. Potanın Timsahları mücadeleye çok iyi başladı. Dış şutlardaki isabetli yüzdesine pota altından Mert Celep ve Karlo Vragoviç sayılar üretti ve ilk çeyreğin bitimine 6.32 kala 11-5 üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin geri kalan bölümünde Eskişehir ekibi Marshall'ın sayılarıyla üstünlüğü ele geçirirken ilk periyodu da 23-20 önde tamamladı. 

OYUN DURDU

Ev sahibi ekip ikinci periyoda hızlı hücumdan bulduğu iki basketle başladı ve bir anda farkı 7 sayıya yükseltti. Çeyreğin bitimine 8.54 kala Eskişehir tribünlerinden sahaya atılan patlayıcı maddeler nedeniyle hakemler soyunma odasına gitti ve maça ara verildi. Yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından müsabaka kaldığı yerden devam ederken oyundan kopan Yeşil Beyazlılar farkın açılmasına engel olamadı ve soyunma odasına 49-36 geride girdi.

FARK AÇILDI

Maçın üçüncü periyoduna da iyi başlayamayan Yeşil Beyazlılar, ev sahibi ekipte Cemal ve Yunus Sonsırma'yı durduramayınca gark 17 sayıya kadar çıktı. (54-41)  Bu dakikadan sonra Dejan ve Karlo ile üst üste 5 sayı bulan Bursaspor Durmazlar çeyreğin bitimine 3.26 kala farkı 12 sayıya indirdi. (58-46) Kalan bölümde üst üste hücumlardan boş dönen Potanın Timsahları, Eskişehir ekibinin dış şutlardan bulduğu sayılara engel olamadı ve son çeyreğe 18 sayı geride girdi. (71-53)

SKOR ÜRETEMEDİ

Bursaspor Durmazlar son çeyreğe üst üste sayılar bularak başladı ve çeyreğin bitimine 6.23 kala farkı 11 sayıya indirdi. (71-60) Karşılıklı basketlerle geçilen bölümün ardından Bursaspor skor üretmekte zorlanınca Eskişehir ekibi Marshall ve Evren ile sayılar üretti ve farkı yeniden açtı. Kalan dakikalarda üstünlük el değiştirmedi ve Yeşil Beyazlılar rakibine 82-66 yenilerek BSL umutlarını gelecek sezona bıraktı. Eskişehir ise Basketbol Süper Ligi'ne yükselen taraf oldu.

Öte yandan grubun diğer maçında Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Acıbadem Üniversitesi'ni 75-56 yenerek BSL'ye yükselmeyi garantiledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.