Hava Durumu

Bursaspor'da tehlike çanları

Spor Toto Süper Lig'in, ikinci yarısında aldığı skorlarla hızla puan cetvelinin 15. sırasına inen Bursaspor'un ligde kalması için son 2 maçta en az iki puan toplaması veya Çaykur Rizespor'un puan kaybetmesi gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da tehlike çanları

-Ali Şahin-

Bursaspor, ligin 2'nci yarısında oynadığı 16 karşılaşmada sadece Fenerbahçe ve Osmanlıspor'la berabere kalıp Gaziantepspor ile Kardemir Karabükspor´u yendi. Yakaladığı bu performansla ikinci yarının en kötü takımı unvanını alan Yeşil Beyazlı takım, ligdeki son galibiyetini 7 Nisan 2017´de Kardemir karabükspor´u 3-0 yenerek aldı. Bursaspor, bu galibiyet sonrası oynadığı 5 maçı kaybetti.

20 GOL YEDİ

Ligde oynadığı son 5 maçta 20 gol yiyen Yeşil Beyazlılar rakip fileleri yalnızca 2 kez havalandırabildi.  Ligde düşme korkusu ile kalan 2 maçına çıkacak olan Bursaspor´un lige tutunabilmesi için iki puan toplaması veya bir alt basamağındaki Çaykur Rizespor'un puan kaybetmesi gerekiyor. İki takım arasında 5 puanlık fark olsa da ikili averaj üstünlüğü Karadeniz ekibinde bulunuyor.   

FİKSTÜR ZOR

İki takımın fikstürleri göz önüne alındığında Bursaspor'u daha zor bir maraton bekliyor. Yeşil Beyazlılar ilk olarak Gençlerbirliğini konuk ederken son hafta Trabzonspor deplasmanına gidecek. Çaykur Rizespor ise Bu hafta son maçlarında düşüşe geçen Osmanlıspor'a konuk olurken son hafta da Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek.

'RİSKE GİRMEYECEK'

Yeşil Beyazlılar'ın 2-1 kaybettiği Antalyaspor maçının ardından Bursaspor teknik sorumlusu Adnan Örnek, kurtuluş ve yeniden ayağa kalkma mücadelesi olarak gördüğü son 2 maçta iyi oyunun karşılığını almak istediklerini belirtmiş, "Futbolcularımın Gençlerbirliği´ni yenerek ligde kalacaklarına inanıyorum. Bursaspor, riske girmeden sezonu kapatacaktır" demişti.

AVRUPA'NIN EN KÖTÜLERİNDEN

Süper Lig'de son beş maçını kaybeden Yeşil Beyazlılar tüm Avrupa'daki profesyonel takımlar içinde de en kötü 10. seriye sahip oldu.  Galibiyeti unutan Yeşil Beyazlılar bu anlamda 10. basamakta yer alırken, zirveyi Yunanistan İkinci Ligi'nden maçlarını 3-0 hükmen kaybeden Panthrakikos elinde bulunduruyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.