Hava Durumu

Bursaspor Durmazlar, Acıbadem'i mağlup etti

Türkiye Basketbol Ligi 4'lü Final grubu 3.hafta maçında Bursaspor Durmazlar, Acıbadem Üniversitesi'ni deplasmanda 67-74 mağlup etti. Yeşil-Beyazlılar bu sonuçla grupta ilk galibiyetini alırken, Acıbadem henüz galibiyetle tanışamadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Durmazlar, Acıbadem'i mağlup etti

Türkiye Basketbol Ligi Final Grubu 3.hafta maçında Bursaspor Durmazlar, İstanbul'da Acıbadem Üniversitesi'ne konuk oldu. Yeşil-Beyazlılar, parkeye Erdem İlter, Karlo Vragoviç, Şahin Ekmen, Salih Uğraşan Dejan Borovnjak beşlisi ile çıktı. Bu karşılaşmaya kadar galibiyetle tanışamayan her iki takım da sahaya kazanmak için çıktı.

İLK ÇEYREK KIRAN KIRANA

Vragovic'in üçlük basketiyle başlayan Bursaspor Durmazlar, ilk 3 dakikayı 2-8 önde geçti. Hücumda üst üste basketler bulan Bursaspor, farkı 8 sayıya kadar çıkardığı bu bölümü 7-15 önde geçti. Rakibine 9-0'lık bir seriyle cevap veren Acıbadem Üniversitesi, ilk çeyreğin son iki dakikasına girerken skoru 16-15 lehine çevirdi. Çeyreğin sonunda Mert'le sayılar bulan Bursaspor, ilk çeyreği 18-19 önde tamamladı.

FARK ÇİFT HANELERDE

İkinci çeyreğe Bursaspor üst üste 2 basketle başlarken erken bir mola geldi(23-18). Ev sahibi moladan basketle dönse de Mert Celep'in üçlüğü geldi. Acıbadem Üniversitesi hücumda üretmekte zorlanırken ritm bulan deplasman ekibi üst üste basketlerle 7 sayılık farkı yakaladı. Devrede son 5 dakikaya 31-24'lük skorla gidildi. Erdem İlter ve Borovnjak'ın basketleriyle de fark çift hanelere yükseldi(35-24). Etkinliğini koruyan Bursaspor Durmazlar soyunma odasına da 39-29 üstünlükle girdi.

3. PERİYOTTA DA BURSA ÖNDE

Maçın ikinci yarısında perdeyi açan Acıbadem olurken cevap Şahin Ekmen'den geldi. Tempo düşerken iki takımdan da üst süte top kayıpları geldi(41-33). Brovnjak ile 10 sayılık fark korunurken devrede 5 dakika 43-33'lük skorla geçildi. Ev sahibi ekibin peş peşe 5 sayısı sonrası mola geldi(43-38). Bursaspor moladan sonra basketi bulsa da Acıbadem bir de üçlük buldu ve fark 4'e indi(45-41). Bu dakikadan sonra oyun dengelenirken Burak Erol'un son saniye basketiyle Bursaspor Durmazlar son 10 dakikaya 50-44 önde geçti.

8-0'LIK SERİ

Son çeyreğe Nusret Yıldırım'ın basketleriyle hızlı başlayan Acıbadem Üniversitesi, 52-50 öne geçmeyi başardı. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği son 4 dakikaya 60-60 eşitlikle girildi. Şahin Ekmen ve Karlo Vragovic'in üç sayılık basketleriyle 8-0'lık seri yakalayan Bursaspor, son bir buçuk dakikaya 60-68 önde girdi. Son bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen konuk ekip mücadeleden 67-74 galip ayrıldı.

İLK GALİBİYET

Bursaspor Durmazlar, bu skorla dörtlü finaldeki ilk galibiyetini almış oldu.  Takımımızda Dejan Borovnjak 19 sayı 11 ribaunt ile double double yaptı. Sahanın en skorer ismi ise 25 sayı ile Acıbadem Üniversitesi'nden Bracey Wrigth  oldu. Bursaspor Durmazlar, gruptaki dördüncü maçında Perşembe günü saat:19:00'da Astra Group Sakarya BŞB'ni Atatürk Spor Salonu'nda konuk edecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.