Hava Durumu

Bursaspor Durmazlar'ın konuğu Astra Group Sakarya BŞB

Bursaspor Durmazlar, Türkiye Basketbol Ligi dörtlü final 4. haftasında bu sezon hiç yenemediği Astra Group Sakarya BŞB'yi konuk ediyor. İki takım içinde büyük önem taşıyan mücadele bugün saat 19:00'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Durmazlar'ın konuğu Astra Group Sakarya BŞB

-Ali ŞAHİN-

Büyük bir sürpriz yaparak adını dörtlü finale yazdıran Bursaspor Durmazlar dörtlü finalin ilk 3 maçını 1 galibiyetle 3. sırada tamamlamıştı. Yeşil Beyazlılar mücadeleye umutlarını sürdürmek, Sakarya ekibi de BSL'yi garantilemek için parkeye çıkacak. Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak zorlu mücadeleyi Mehmet Keseratar, Turgut Işık, Tolga Edis hakem üçlüsü yönetecek. Mücadele TRT Türk'ten naklen yayınlanacak.

PROVA YAPILDI

Karşılaşma öncesi son antrenmanda Yeşil Beyazlılar'ın Başantrenörü Şemsettin Baş, öğrencilerine yaptığı konuşmada maçın önemine değindi. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçının da taktik provası yapıldı. Antrenman öncesinde kaptanlar Salih Uğraşan ve Yunus Çankaya Perşembe akşamı taraftar desteği ile birlikte Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u mağlup etmek istediklerini söyledi.

'ÖZGÜVEN KAZANDIK'

Yeşil Beyazılılar'ın kaptanı Salih Uğraşan, dörtlü finalde kaybedilen ilk 2 maçın ardından Acıbadem Üniversitesi karşısında alınan galibiyetle özgüven kazandıklarını belirtti. Salih ayrıca, "Acıbadem maçı tekrardan güvenimizin geri gelmesi ve iddiamız adına çok önemli bir maçtı. Bunun bilincindeydik. Onlarda son şans olarak görüyorlardı. Sahada direnç gösterdik. Maç sonunda daha az hata yapıp, maçı kazandık. Güven açısından çok önemli bir engeli geçtik" diye konuştu.

'DAHA İSTEKLİ OLACAKLAR'

Astra Group Sakarya Büyükşehir takımının gruptaki ilk 3 maçından galibiyetle ayrıldığını belirten Salih, "Sakarya üç maçını da kazandı. Ancak henüz  Süper Ligi garantilemediler. Biran önce garantilemek isteyeceklerdir. Bu yüzden bize karşı ekstra motivasyonla oynayacaklardır. Bu sezon buraya kadara geldik. Elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar verip kazanmak istiyoruz" dedi. 

'TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR'

Kapta Salih taraftara da seslenerek, "Taraftarımız eminim Perşembe akşamı solonu dolduracaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Bu sezon saha kapatma olaylarından çok etkilendik. Özelikle Eskişehir maçında olsalardı maçı kazanabilirdik. Sahaya yabancı madde atmaktan kaçınalım. Sahamızda bir maçımız daha olacak. Taraftarımıza bu uyarıyı yapmak istiyorum çünkü onlara çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

'UZUN BİR SÜREÇ'

Bursaspor Durmazların ikinci kaptanı Yunus Çankaya ise "Dörtlü final uzun bir süreç. Her maçın kendi içinde önemi var. Şimdi bu sezon hiç kazanamadığımız Sakarya ile oynayacağız. Taraftarımız ile birlikte bu maçı kazanıp, umutlarımızı sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Diğer maçların durumuna göre de grup şekil alacak ama biz üç maçımızı da kazanıp mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Taraftarımız sezon boyunca bizi çok iyi destekledi. Eskişehir maçında taraftarımızla oynayabilseydik çok daha farklı bir oyun ortaya koyabilirdik. Sakarya maçına onları bekliyoruz. Onlara fazlasıyla ihtiyacımız var" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.