Hava Durumu

Bursaspor, Hollandalı stoper Ekong'u kadrosuna kattı

Bursaspor scaut ekibi tarafından uzun sedir takip edilen ve Bursa'da ilk kez 2 ay önce YeniDönem'in okuyucularına duyurduğu William Troost Ekong ile 3 yıllık anlaşma sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Hollandalı stoper Ekong'u kadrosuna kattı

-Ali ŞAHİN-

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor Barış Yardımcı ve Titi'nin ardından Belçika ekibi Gent'in Nijerya asıllı Hollandalı stoperi William Troost Ekong ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Bursaspor'lu idarecilerden edinilen bilgiye göre 23 yaşındaki oyuncunun bonservisi için kulübüne 1 milyon avro ödenirken Nijeryalı savunmacıya da yıllık 750 bin avro maaş verilecek. Ekong'un yarın akşam Bursa'ya gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

TAKİBE GİRMİŞTİ

Bursaspor scaut ekibinin Rio Olimpiyatları'ndan itibaren takibinde olan Ekong'un kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyordu. Geçen sezon Gent formasıyla 8 maça çıkan Nijeryalı oyuncu bir önceki sezon ise Norveç ligi ekiplerinden FK Haugesund'ta 28 maçta forma giymişti. Nijeryalı stoper yıldızının parladığı 2015-16 sezonunda ayrıca 4 gol 2 asistlik de performans sergilemişti.

NİJERYA'NIN 2. KAPTANI

William Troost Ekong asıl önemli başarılarını ise Nijerya Milli Takımı ile yaşadı. 23 yaşında olmasına karşın ülkesinin 2. kaptanı konumundaki oyuncu alt yaş kategorilerinde Hollanda forması giyse de A Milli kariyeri için Nijerya'yı tercih etmişti. 13 Haziran 2015'ten beri Nijerya adına sahaya çıkan genç stoper 10 mücadelede sahaya çıktı.

ORİO'DA BRONZ KAZANDI

Afrika Uluslar Kupası'nda 4, Dünya Kupası Elemeleri'nde 2 ve dostluk maçlarında da 4 kez Nijerya A Milli Takım forması giyen oyuncu henüz gol atma başarısı göstermedi. 2016 Rio Yaz olimpiyat oyunlarında 3. Olan Nijerya Olimpik Milli Takımıyla da 6 maça çıkan genç oyuncu, 6 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldı ve ülkesine madalyayla döndü.

ALMANLAR İLGİLENMİŞTİ

Futbola İngiliz ekibi Tottenham altyapısında başlayan William Troost Ekong daha sonra sırasıyla Groningen, Dordrecht, KAA Gent ve FK Haugesund'ta forma giydi. Transfer sezonunun başında Alman kulüpleriyle de ismi anılan 1.91 boyundaki genç oyuncu Nijerya'nın gelecek vaat eden oyuncularının başında gösteriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.