Hava Durumu

Bursaspor kötü gidişata dur demek istiyor

Ligin 3 haftasında 16 gol yiyerek dip yapan Bursaspor'da taraftar, tribünleri doldurmaya hazırlanırken, oyunculardan da 3 puan alarak kötü gidişe son vermesini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor kötü gidişata dur demek istiyor

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftada kalesinde toplam 16 gol görerek ağır mağlubiyetler alan Bursaspor, sezonun 31. haftasında bugün Beşiktaş'ı konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan müsabaka saat 20:00'de başlayacak. Tribünlerin büyük bölümünün dolu olacağı ve Beşiktaş taraftarının yollar sonra Bursa'ya geleceği mücadelede 3 bin polis görev yapacak.

ZOR FİKSTÜR

Yeşil Beyazlılar yeni hocası Adnan Örnek yönetiminde Bursa'da ilk kez sahaya çıkarken kötü gidişe son vermeye çalışacak. Kayserispor'in 3 puanla kapattığı haftada Bursaspor puan alamazsa 15. basamakta kalacak ve son 3 maçta düşmeme hesapları yapmaya başlayacak. Son 3 haftada zor bir fikstüre sahip olan Bursaspor, Antalyaspor(D), Gençlerbirliği ve Trabzonspor(D) ile karşılaşacak. Timsah bu süreçte puan alamazsa alt sıralardaki rakiplerin de yenilmesini bekleyecek.

DÜDÜK YILDIRIM'DA

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Bursaspor-Beşiktaş maçını Bülent Yıldırım'ın yöneteceği belirtildi. İki takım için de büyük önem taşıyan müsabakada Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler olacak.

SAKATLAR İYİLEŞTİ

Karşılaşma öncesi son antrenmanlarını basına kapalı yapan Bursaspor'da Çaykur Rizespor maçı sonrası Deniz Yılmaz ve Yonathan Del Valle kadro dışı bırakılmıştı. Yeşil Beyazlılar'da sakatlıkları süren Batalla ve Faty'de önceki gün takımla çalışmalara başlarken bu zorlu mücadelede Adnan Örnek'in forma vermesi durumunda sahadaki yerini alabilecek. Beşiktaş'ta ise Talisca cezası sebebiyle forma giyemeyecek.

96. RANDEVU

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde bugün 96. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 95 lig maçından 43'ünü Beşiktaş, 16'sını Bursaspor kazandı, 36 maç da berabere sonuçlandı. Siyah Beyazlılar'ın ligdeki 129 golüne, Yeşil Beyazlılar 85 golle karşılık verdi.

2011'DE İPTAL EDİLDİ

Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 13 maçtan 11'ini kazandı, birinde berabere kaldı, sadece birini yitirdi. Siyah-beyazlılar, 2010-2011 sezonunda İstanbul'daki maçı 1-0 kazandı, Bursa'da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti.

BURSASPOR 1 KEZ KAZANDI

Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Bursa'da 2-1, İstanbul'da 3-1 galip geldi. 2012-2013'te İstanbul'daki randevu 3-3 bitti, Bursa'da ev sahibi ekip 3-0 kazandı. 2013-2014'te Beşiktaş, deplasmanda 3-0, evinde 1-0 galip geldi. 2014-2015'te Beşiktaş, Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla gülen taraf oldu. Geçen sezonki müsabakaları Siyah Beyazlılar Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla kazandı. Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş, evindeki maçta 2-1'lik skorla 3 puanı hanesine yazdırdı.

İLK MAÇ KARTAL'IN

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı ise Beşiktaş 2-1 kazanmıştı. Vodafone Arena'da oynanan mücadelede Beşiktaş Cenk Tosun'un 20 ve 64. dakikalarda attığı penaltı golleriyle 2-0 öne geçmiş, Emre Taşdemir'in son dakikadaki golü Timsah'ın puan alması için yetmemişti.

BURSA'DA GOL YEMİYOR

Bursaspor ile Beşiktaş arasında Bursa'da yapılan lig maçlarında da Siyah Beyazlı ekibin üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Bursa'da yapılan 46 maçta Beşiktaş 15, Bursaspor 12 galibiyet aldı, 19 müsabaka da berabere sonuçlandı. Bursaspor evinde 46 gol atıp, kalesinde 45 gol gördü. Beşiktaş, Bursa deplasmanında 8 Nisan 2013'ten bu yana gol yemedi. İki takımın son üç sezonda oynadığı beş maçta 85. dakikadan itibaren altı gol atıldı.

HEZİMETİ YAŞATTI

Beşiktaş, lig tarihinde şimdiye dek en farklı skorlu yenilgisini  Bursaspor karşısında aldı.  1980-1981 sezonunda, 7 Eylül 1980 tarihinde Bursa'da yapılan maçı 5-0 kazanan Bursaspor, Beşiktaş'a tarihi hezimeti yaşattı. Beşiktaş ise Bursaspor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyetlerini 4 farklı sonuçlarla aldı. Siyah Beyazlılar, İnönü Stadı'ndaki maçlarda 28 Nisan 2000 tarihinde 5-1, 28 Kasım 1987 tarihinde ise 4-0 galip geldi.

EN ÇOK BATALLA ATTI

Beşiktaş'ın golcü ismi Cenk Tosun, Bursaspor'a karşı çıktığı 8 lig maçında toplam 6 gol kaydetti. Bursaspor'un yıldızı Batalla ise Siyah Beyazlılar'a karşı oynadığı 9 maçta 4 kez bu sevinci yaşadı.

-----------------

Harun Tekin

İsmail Konuk

Aziz Behich

Tomas Sivok

Erdem Özgenç

Onur Atasayar

Bilal Kısa

Merter Yüce

Şamil Cinaz

Kubilay Kanatsızkuş

Bogdan Stancu

 

---

Fabri

Marcelo

Dusco Tosic

Gökhan Gönül

Adriano

Atiba

Ryan Babel

Quaresma

Cenk Tosun

Oğuzhan

Aboubakar

Beşiktaş taraftarları Bursa'ya girdi... Otobüslerden sopa ve bıçaklar çıktı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.