Hava Durumu

Bursaspor ligde kalmayı başardı

Sezonun son haftasında Trabzonspor'a konuk olan Yeşil Beyazlılar Rodallega'nın golüyle geriye düştüğü maçı Jorquera ve Batalla'nın sayılarıyla kazanarak Süper Lig'e tutunmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor ligde kalmayı başardı

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında ölüm kalım maçında Trabzonspor'a konuk olan Bursaspor mücadeleye Antrenör Mustafa Er yönetiminde çıktı. Zorlu mücadelede mutlak 3 puan alması gereken Yeşil Beyazlılar maça da Harun Tekin, Erdem Özgenç, Şamil Çinaz, Tomas Sivok, Aziz Behich, Ricardo Faty, Cristobal Jorquera, Joosua John, Pablo Martin Batalla, Bogdan Stancu ve Sinan Bakış on biri ile başladı.

HIZLI BAŞLADI

Mücadelenin başlama vuruşu ile birlikte Yeşil Beyazlılar daha organize olurken henüz 1. dakikada ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Batalla barajı geçemedi. Mücadelenin 3. Dakikasının ardından Trabzonspor oyunda dengeyi sağlarken 8. Dakikada Bursaspor etkili gelse de sağ kanattan yapılan ortayı savunma kornere çeldi. Yeşil Beyazlılar'ın kullandığı köşe vuruşunda, Joshua John kale dibinden kafayı vurdu. Esteban'dan seken topu Batalla tamamlarken Onazi meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

JOHN KAÇIRDI

Bursaspor 11. dakikada bir kez daha etkili geldi. John'un sağ çaprazdan kaleyi gördüğü anda yaptığı vuruş az farkla auta gitti. 20. Dakikada Aziz Behich soldan çizgiye indi ve yerden ortaladı. Pozisyonu kale önüne savunma uzaklaştırırken top sağ kanattan Erdem'in önüne düştü. Erdemin ortasında ise araya giren savunma pozisyonu uzaklaştırdı. 26. Dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Topu bir anda önünde bulan John, ceza sahasına doğru yöneldi. Şut açısını bulan Hollandalı'yı son anda kayarak Uğur engelledi.

SESSİZ İLK YARI

Mücadelinin 29. Dakikasında Yeşil Beyazlılar adeta golle burun buruna geldi. Bursaspor, Trabzonspor savunmasını az adamla yakaladı. Stancu gelen uzun topu alıp ceza alanına koştu. Tam kaleci ile karşı karşıya kalacakken defansta Uğur yetişti ve şut açısını kapatarak Stancu'nun vuruşunu engellemeyi başardı. 34. Dakikada Aziz Behich'in soldan ceza sahasına girerek yaptığı vuruş da az farkla auta giderken kalan bölümde gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

RODALLEGA ATTI

Mücadelenin ikinci yarısına John-Sercan değişikliği ile başlayan Yeşil Beyazlılar 49. dakikada sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Batalla ortasını yaptı. Trabzonspor savunması topu uzaklaştırmayı başardı. 52. dakikada Jorquera ile Bursaspor gole yaklaşırken, iki dakika sonra ceza sahasına giren Sercan Yıldırım net pozisyondan yararlanamadı. Mücadelenin 55. Dakikasında ise etkili gelen Trabzonspor tabelayı değiştirdi. Sol kanattan ceza sahasına gelen topa düzgün bir vuruşla dokunan Rodallega durumu 1-0 yaptı.

SKOR EŞİTLENDİ

Golün etkisinden çabuk çıkan Yeşil Beyazlılar 5 dakika sonra skoru yeniden eşitledi. Sercan, attığı pasla Jorquera'yı kaleci Esteban ile karşı karşıya bıraktı. Şilili'nin yakın köşeye yaptığı plase ağlara gitti ve skor 1-1'e geldi. 63. Dakikada üstünlük sayısına yaklaşan Yeşil Beyazlılar'da Jorquera'nın savunmadan seken topunu önünde bulan Sercan'ın şutu üstten dışarı gitti. 67'de gole yaklaşan taraf ev sahibi olurken Yusuf Yazıcı'nın plasesini kaleci Harun son anda kornere tokatladı.

KAPTAN SAHNEDE

Bursaspor'un üstünlük akınları 69. Dakikada meyvesini verdi. Bilal'in pasıyla Stancu ceza alanı önünde topu kontrol etti. Sağdan ceza sahasına doğru koşu yapan Batalla'yı gördü. Arjantinli'nin sert şutunda top ağlara gitti. (1-2) 79. Dakikada Stancu orta sahaya yakın bölgeden sürpriz bir şut çıkarsa da Esteban son anda topu kontrol etti. Kalan bölümlerde tempo düşerken başka gol sesi de çıkmadı ve Yeşil Beyazlılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

RİZESPOR DÜŞTÜ

Bursaspor bu sonuçla puanını 38 yaparak lige tutunmayı başarırken TFF 1. Lig yolunu tutun son takım Aytemiz Alanyaspor'u 1-0'la geçen Çaykur Rizespor oldu. Timsah bu galibiyetle 6 maç sonra 3 puan almayı başarırken sezonu da zaferle kapattı. Trabzonspor'da ise galibiyet özlemi 6 maça çıktı.

Goller: Rodallega (dk. 55) (Trabzonspor), Jorguera (dk. 62), Batalla (dk. 69) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Aziz Behich (Bursaspor), Pereira, Medjani (Trabzonspor)

 

STAT: Akyazı

HAKEM: Fırat Aydınus

TRABZONSPOR: Esteban Alvarado, Emmanuel David Sgros, Jan Durica, Carl Medjani, Fabian Castillo, Dame N'doye, Uğur Demirok, Eddy Onazi, Hugo Rodellega, Joao Pedro, Yusuf Yazıcı

Yedekler: Uğurcan Çakır, Zeki Yavru, Abdülkadir Ömür, Mustafa Akbaş, Aytaç Kara, Yunus Emre Çakır, Abdurrahim Dursun

T.Direktör: Ersun Yanal

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Şamil Çinaz, Tomas Sivok, Aziz Behich, Ricardo Faty, Cristobal Jorquera, Joosua John, Pablo Martin Batalla, Bogdan Stancu, Sinan Bakış

Yedekler: Mert Günok, Bilal Kısa, İsmail Konuk, Merter Yüce, Onur Atasayar, Furkan Soyalp, Sercan Yıldırım

T.Direktör: Mustafa Er

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.