Hava Durumu

Bursaspor'un gözü FIBA'da

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından 1 Mart 2022'de alınan ve Merkez Yönetim Kurulu tarafından 25 Mart 2022'de onaylanan, Rus takımlarının ve yetkililerinin FIBA basketbol ve 3x3 basketbol müsabakalarına katılmasına izin verilmemesi kararına ek olarak, FIBA İcra Komitesi bugün, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek FIBA basketbol müsabakaları için Rusya Basketbol Federasyonu (RBF) ve Belarus Basketbol Federasyonu (BBF) ile ilgili olarak kararları onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un gözü FIBA'da

TÜRKİYE 2. TUR’DA

Alınan kararla FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Elemeleri B Grubu'ndan Rusya, H Grubu'ndan ise Belarus, yerlerine başka bir takım atanmadan gruplarından çıkarıldı. Her iki takımın tüm sonuçları iptal edildi ve sonuç olarak, grubun geri kalan takımları şu ana kadar oynanan 4 maçla ikinci eleme turuna yükseldi. Takımları bu iki grupta (H ve G; A ve B) eşit olarak sınıflandırmak için, A ve G gruplarının son sıradaki takımlarına karşı oynanan ilk tur maçları dikkate alınmayacak. Yeni oluşacak L ve I grupları ise bu sıralamalara göre oluşturulacak. Alınan karar ile Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda Belarus'un men edilmesi sonrası aynı grupta yer alan Türkiye, doğrudan ikinci tura yükseldi.

GÖZLER KULÜPLERDE

FIBA'nın Avrupa Bölge Kurulu ve Basketbol Şampiyonlar Ligi Kurulu, önümüzdeki günlerde bildirilecek olan ilgili milli takım ve kulüp müsabakaları için ilgili kararları almaya davet edildi. FIBA durumu yakından izlemeye ve gerektiğinde daha fazla karar almaya devam edeceğini açıkladı. Rus takımları kulüp müsabakalarından da men edilirse Frutti Extra Bursaspor’un Euroleague’e alınması gündeme gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.