Hava Durumu

Büyükşehir'den Bursa'ya bir eser daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihsel mirası korumak adına kentin sosyal, ekonomik ve tarihsel geçmişiyle ilgili önemli yapıtlar ortaya koymaya devam ediyor. Son olarak Büyükşehir, Bursa'nın 'Tarihi Mahalleleri-IV' eserini meraklılarıyla buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyükşehir'den Bursa'ya bir eser daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi  tarihsel mirası korumak ve kent belleğini geleceğe kazandırmak konusunda yaptığı çalışmalar son hızıyla sürüyor.Son olarak bir yayın evi gibi çalışan Büyükşehir Bursa'nın geçmişine ışık tutan "Bursa'nın Tarihi Mahalleleri-IV, Emirsultan, Karamazak, Musababa, Piremir, Teferrüç..." adlı eseri meraklılarıyla buluşturdu.

Bugünkü yazısında Büyükşehir'i çalışmalarından dolayı kutlayan yazarımız Yüksel Baysal söz konusu eser hakkında da önemli bilgiler verdi.

HALKIN KATILIMIYLA YAZILDI

Söz konusu eserin Büyükşehir Belediyesi'nin 307. yayını olduğunu söyleyen Baysal "Bursa'nın bu önemli tarihi mahallelerinin kuruluş öyküleri, yerleşenler, oradaki tarihi miras, özetle bu mahallelerle ilgili her şeyi bu yapıtta bulmak mümkün. Eserin bir özelliği de akademisyenler, muhtarlar ve halkın katılımıyla yazılmış olması" bilgisini paylaştı

YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.