Hava Durumu

ÇEK eğitimde sınıf atladı

Bursa'nın eğitim imecesi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Öğrenci Yurtları, Anaokulu ve ilkokuldan sonra şimdi de lisede eğitim vermeye başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ÇEK eğitimde sınıf atladı

-İsmail ARSLAN-

ÇEK Özel 3 Mart İlköğretim Okulları'nın eğitim anlayışı ve kalitesini ÇEK Anadolu-Fen Lisesi'ne de taşıyacaklarını belirten Okul Müdürü Kaan Selçuk, gazetemizin sorularını içtenlikle cevapladı.

Bireylerin kişilikleri en fazla çocukluk ve ergenlik döneminde belirleniyor. ÇEK eğitim kurumlarından mezun olan birey, ne gibi kazanımları elde etmiş olur?

ÇEK 3 Mart İlköğretim Okulları 5 yıldır mezun veriyor. Biz hiç bir zaman 'Mezun oldu gitti, artık bizden çıktı' demiyoruz. Öğrencilerimizi ve başarılarını sürekli takip ediyoruz. Mezunlarımızın gittiği okullardan bugüne kadar hiçbir olumsuz dönüt almadık. Genelde öğrencilerimiz hakkında '3 Mart'tan gelen çocuk başka oluyor' gibi mesajlar alıyoruz. Peki buradan mezun olan çocukların farkı neredeydi, gerçekten aklı başında, bu ülkeye faydalı olacak, bizi iyi temsil ve ifade edecek, özgüveni yüksek, çağdaş, demokrasiye inanan ve sosyallikten keyif alan bireyler yetiştiriyoruz. Öğrencilere rol model olarak çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasındaki temelleri iyi oluşturmaya çalışıyoruz.

3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve 3 Mart Anadolu lisesinde bir hafta nasıl geçecek?

Lisemizde günde 9 ders saati, haftada 45 ders saati çerçevesinde eğitim ve öğretim gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra zorunlu ve isteğe bağlı etütler aracılığıyla öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu eksik kazanımlarını tamamlamayı hedefliyoruz. Yine ders saati dışında kulüp çalışmaları, spor ve sanat ile ilgili kurslarımızın etkin biçimde devam etmesini planlıyoruz. Bu kapsamda; 'Yaratıcı yazarlık, Drama, Fotoğrafçılık, Kısa film atölyesi, Karikatür, Seramik-Heykel, STEM, Bilişim, Robotik, Model uçak ve uçuş similasyonu, FLL ve Orkestra gibi dersler planlanış, seçmeli olarak öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre eğitim vermeye hazır hale getirildi.

Üniversite eğitimine geçiş için akademik eğitim anlayışınızdan bahseder misiniz?

Öğrencilerimizi seçkin üniversitelere yerleştirme konusunda iddialıyız. Bu yüzden sınava hazırlığın sadece 12'insi sınıfta yapılacak bir çalışmayla sınırlanmayacağı bilinciyle 9'uncu sınıftan itibaren etkili bir danışmanlıkla beslenen sistemli bir sınava hazırlık süreci yürütülecektir. 9 ve 10'uncu sınıflarda ortak bir müfredatımız var. Bu zaman zarfı içerisinde öğrencilerimizi gerek sosyal ve beceri açısından gerekse sınavdaki akademik verilere göre ilgi duyulan başarı sağlanacak alana doğru yönlendirilmesini velilerle birlikte sağlıyoruz. 11'inci sınıfa gelen öğrenci hedefini belirlemiş ve ne olmak istediğine karar vermiş olacak niteliğe erişiyor. Öğrencilerimiz sınav kaygısı yaşamadan, sosyal hayattan uzaklaşmadan YGS ve LYS hazırlıklarına başlayacaktır. 12'inci sınıf artık eksiklikleri görme ve giderme yılı olacak. Bunun için ders saatlerine ilave olarak akşam etütleri ve hafta sonu kurslarıyla çalışmaları hızlandıracağız ve finalde kendinden emin olarak sonuca ulaşacaktır.

'DÜNYA İNSANI YETİŞTİRİYORUZ'

3 Mart Halil Güleç Anadolu-Fen Lisesi'nin diğer okullardan farkı nedir?

Köy enstitülerini kendimize rol model olarak aldık ve oradaki birçok uygulamayı modernize ederek uygulamaya başladık. Lise öğrencilerinde sosyallik, öğrencinin birey olarak kültürel anlamda zenginleşmesi ve kendine değer katması bizim önceliğimiz. Nitelikli ders içeriği ile öğrencileri sıkmadan, eğlenerek öğrenim yapıyoruz. Bunun yanı sıra da sınav gerçeğini atlamadan öğrencinin koyduğu hedefe yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz dünya insanı yetiştirmek için çabalıyoruz. En büyük farkımız burada.

Anadolu Fen Lisesi'nin kapasitesi ne kadar olacak?

Her sınıf seviyesinde 5 şube olacak, her sınıfta maksimum 20 kişiden oluşacak. Şuandaki kapasiteyi 400 öğrenci olarak görüyoruz. Ama ilk ve ortaokulda da daha mütevazi bir kapasiteyle başlamıştık, çok fazla talep alınca kapasitemizi arttırdık. Lisede de aynı şekilde olacağını tahmin ediyorum. Bina fiziksel olarak yüksek kapasitede öğrenciye hizmet verebilecek şekilde planlandı.

Lisede kayıtlarınız dokuzuncu sınıflarla sınırlı mı olacak, yoksa diğer sınıflara da kayıt kabul ediyor musunuz?

İlk etapta dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencisi alacağız. Bu öğrencilerle doğru iletişim kurarak onları tanıyacağız ve 11'inci sınıfta yönelimlerine göre bölüm belirleyeceğiz. Yani ilk mezunlarımız tamamıyla bizim öğrencilerimizden olacak.

 'HEDEFLER BÜYÜK'

Yabancı dil eğitim programından bahseder misiniz?

Yabancı dilde hedeflerimiz büyük. Öğrencilerimiz İngilizce giriş seviyeleri esas alınarak sistematik olarak çalışacak. Üniversite sınavı aşamasına gelmeden TOEFL sertifikasını vermiş olmayı hedefliyoruz. Bu durum, ikinci yabancı dil için de geçerli.

ÇEK, kar amacı gütmeyen bir kurum ve bir çok öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Lise düzeyinde kaç burslu öğrenciniz olacak?

İki farklı burs kriterimiz var. Birincisi başarı bursu, ikincisi de ihtiyaç bursu. Başarı bursunu, akademik başarı, sportif başarı, kültürel başarı gibi kişisel başarılar belirliyor. Aynı zamanda biz de öğrencinin kendisine kattığı her değeri değerlendirerek burs olarak geri dönüş sağlıyoruz. Şuana kadar liseye kayıt yaptırdığımız tüm öğrenciler çeşitli derecelerde burslu öğrencilerimiz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.