Hava Durumu

CHP Bursa, adalet için yürüyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı Adalet yürüyüşü Bursa'da da ses getirecek. CHP Bursa İl Örgütü adına açıklamada bulunan İl Sekreteri Muharrem Or, "Startı yarın sabah Mustafakemalpaşa'da saat 09.00'da Adliye önünde vereceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa, adalet için yürüyor

CHP Bursa İl Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı Adalet yürüyüşüne Bursa'da devam edecek. İl yöneticileri, İlçe Başkanları ve sivil toplum kuruluşu ile sendika temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan İl Sekreteri Muharrem Or, İlçe Başkanları ve yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yapılan toplantı sonucunda, ilçeleri kapsayan bir yürüyüş planının ortaya çıktığını ifade etti. Toplantıda farklı önerilerin tartışıldığını belirten Or; "Üzerinde mutabık kaldığımız bir öneri üzerinde çalışmak üzere İlçe Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonun çalışmaları sonucu tüm detaylar belirlendi" dedi. Muharrem Or, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'nın başlattığı Adalet yürüyüşünün, son yıllardaki en ciddi hareketliliklerden birisi olduğuna dikkat çekerek; "Bu yürüyüş, ülkemizde yok edilen demokrasi, insan hakları, özgürlük kavramlarının yeniden kazanılması için, yeniden hayata geçirilmesi için yapılıyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi bıçağın kemiğe dayandığı hatta daha ileriye gittiği bir dönem yaşıyoruz. O nedenle bize göre Bursa İl Örgütü'nün tüm ilçe örgütleriyle beraber yaptığı toplantıda, bu konuda ciddi hareketlilikler sağlamamız gerektiği, tepkimizin de en üst düzeyde olması gerektiği konuşuldu. Bununla ilgili tüm görüşme ve yazışmalar yapıldı. Startı yarın sabah Mustafakemalpaşa'da saat 09.00'da Adliye önünde vereceğiz. Bunlar kitlesel yürüyüşlerimiz olacak. İlçe örgütlerimiz için kendi üyeleriyle ve merkezden gidebilecek il yönetiminin ve diğer kitlelerin de katılımıyla, aynı genel başkanımızın yürüdüğü gibi her gün 20 km yürüyerek devam eden bir yürüyüş programı hazırlandı. Yürüyüşlülerimizde tek pankart ve tek döviz kullanılacak; adalet. Tişört ve şapkalarımız olacak. Yürüyüş boyunca tek bir pankart taşınacak. Mola yerlerimiz olacak. Bu konuda gerekli hazırlıklar yapıldı" açıklamasında bulundu.

DETAYLI PLANLAMA YAPILDI

İlçelerin yürüyüş programlarıyla ilgili detay paylaşan Muharrem Or, 17 Haziran Cumartesi günü (yarın) sabah saat 9'da Mustafakemalpaşa İlçe Örgütü'nün Adliye önünden başlatacağı yürüyüşün Karacabey Adliyesi önünde Karacabey İlçe Örgütü'ne teslim edileceğini ve yürüyüşün ilk gününün tamamlanacağını söyledi. Yürüyüşün ikinci gününde Karacabey İlçe Örgütü öncülüğünde Karacabey Adliye binası önünden yürüyüşe devam edileceğini ifade eden Or, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Karacabey örgütü Uluabat Gölü'nde mola verecek ve Gölkıyı'ya 20 km'lik bir yürüyüş sonunda ulaşacaklar. Karacabey Mustafakemalpaşa arası uzun bir mesafe. Orayı böldük, o gece Gölkıyı'da konaklama yapılacak. Konaklama imkanları da sağlanacak. Ertesi gün Karacabey Örgütümüz ikinci gün yürüyüşü Gölkıyı'dan başlayarak Yenikaraağaç'a kadar devam edecek ve mola verilecek. Saat 14'te başlayan yürüyüşümüz Başköy'e kadar devam edecek. Başköy'de Karacabey Örgütümüzü Nilüfer İlçe Örgütümüz karşılayacak. Buradan itibaren yürüyüş bayrağımız Kent Meydanı'na kadar Nilüfer Örgütümüzde olacak. Ayın 20'sınde Başköy'den sabah 9'da aldığı pankart ve dövizleri Alaaddin Bey Kavşağına kadar getirip orada mola verecek. Mola sonrası Kent Meydanı hedefli bir yürüyüş yapılacak. Aynı gün tüm İlçe Örgütlerimiz saat 19.00'da toplanmış olacak. Ayın 18'inde Yenişehir ve İnegöl İlçe Örgütlerimiz sabah 9'da Adliye binaları önünden yürüyüşe başlayacak, her iki ilçemiz farklı mola yerlerinin ardından Turanköy'de bir araya gelecek. Turanköy'de birinci gün yürüyüşleri sona erecek, ayın 19'unda Yenişehir ve İnegöl İlçe Örgütlerimiz Turanköy'den yeniden yürüyüşe geçecek ve Kestel Kent Meydanı'na kadar gelecekler. Bu noktadan sonra doğudan gelen ekibimiz Kestel ilçe örgütümüzün devraldığı pankart ve dövizlerle, Otosansit'te vereceği molanın ardından Bursa Kent Meydanı'na kadar yürüyüş yapacak. Aynı şekilde 20'sinde Gürsu ilçe Örgütümüz Gürsu meydanından başladığı yürüyüşüne Otosansit'te mola verecek, saat 19.00'da Kent Meydanı'nda olacak. Yıldırım İlçe Örgütümüz, İlçe binasında toplanarak yola çıkacak ve Kent Meydanı'na gelecekler. Aynı gün Mudanya İlçe Örgütümüz 19'unda başlattığı yürüyüşünün birinci aşaması Endülüs Park'a kadar devam edecek, ikinci aşaması Endülüs Park'tan Kent Meydanı'na kadar gelecekler." Osmangazi ilçe örgütünün Bursa Adliye Binası'ndan Ovaakça'ya kadar tüm il ve ilçe örgütleriyle kitlesel bir şekilde yürüyüşe başlayacağını belirten Muharrem Or, Ovaakça'nın ardından ayın 22'sinde Gemlik Adliyesi'nde Osmangazi Örgütü'nün yürüyüşünün sonlanacağını söyledi.

BU, DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR

26 Haziran'da Gemlik Adliyesi önünden Orhangazi Adliye binası önüne gidileceğini belirten Or; "Orhangazi örgütümüzle birlikte hemen yanı başında olan İznik örgütümüzün de katkısıyla Orhangazi Adliye binası önünden başlayan yürüyüşümüz Yalova İl sınırına kadar devam edecek ve İl sınırında Yalova İl Örgütüne yürüyüşümüzü teslim edeceğiz. Bu yürüyüşü Yalova ve Kocaeli l Örgütümüzle koordineli bir şekilde yapıyoruz. Yalova'ya kadar devam ettiğimiz yürüyüş, Yalova'nın ardından Kocaeli İl sınırında Kocaeli örgütümüzce devam edecek. O tarihlerde üç il örgütü de Sayın Genel Başkanımızın kortejine katılım sağlamayı düşünüyoruz. Hedef Maltepe cezaevi olduğu için, Maltepe cezaevinde varıldığı gün tüm örgütlerimizle orada olmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Yürüyüşün demokratik kitle örgütleri tarafından da destek gördüğünün altını çizerek; "Genel Başkanımızın yanında yürüyenler oldu. Yine bizim yaptığımız basın açıklamasında da gözle görüldü. Çünkü bu sadece bizim talebimiz değil. Demokrasi talebi, demokrasinin bu ülkede uygulanmamasından şikayetçi olan, mücadele eden tüm güçlerin ortak hedefidir. O nedenle de bu mücadele artık demokrasi mücadelesi şekline dönüşmüştür. Adaletin tek başına tahsis edilemeyeceği bellidir. Demokrasi, özgürlük, hak arayışı, insan hakları, birlikte değerlendirilirse adaletin hüküm süreceği bellidir. O nedenle de bu adalet yürüyüşüne destek veren tüm kurumlara biz Bursa İl Örgütü olarak teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Yürüyüşle ilgili detaylı hazırlık yürütüldüğünü vurgulayan Or sözlerini şöyle tamamladı: "Güvenlik ve sağlık ekipleri dahil tüm tedbirleri alarak yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Valilik ve Kaymakamlıklara gerekli dilekçeler verildi. Yürüyüşümüzü yaparken günlük hayatına devam etmesi gereken yurttaşlarımızı rahatsız etmeden yürümek istiyoruz. Ama Türkiye'de normal yaşamını sürdüremeyen çok sayıda insan var. O nedenle bu eylemi herkesin sesi olmak için yapıyoruz. Bununla ilgili de Türkiye'nin belli yerlerinde çeşitli eylemler yapılıyor. Genel Merkezimiz de bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Enis Berberoğlu şahsında tüm demokrasi mücadelesi şeklinde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu ülkede yazdıklarından dolayı hiçbir gazetecinin tutuklu olmaması gerekiyor. Bu mücadele, bunun mücadelesidir."

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.