Hava Durumu

CHP Nilüfer İlçe Başkan adayı Erman Aydıngün: Salonda değil, sokakta olacağız

'Hep Birlikte, Beraberce' diyerek CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün, adaylık sürecini ve seçilmesi durumunda yapacaklarını YeniDönem'e anlattı: "Barışı, samimiyeti, kucaklaşmayı sağlayacağız, salonda değil, sokakta olacağız."

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 06:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 06:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Nilüfer İlçe Başkan adayı Erman Aydıngün: Salonda değil, sokakta olacağız

İsmail ARSLAN

"Ben tekil olarak hiç kimsenin veya hiçbir grubun adayı olarak yola çıkmadım, ben bütün örgütümün adayı olarak yola çıktım. Örgütümün teveccühü ile yapılacak olan kongre sonrasında, CHP Nilüfer İlçe Başkanı olacağım."

Bu sözlerle adaylığını açıklamıştı Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün. 5 Ocak Pazar günü yapılacak kongre öncesinde resmi olarak adaylığını duyuran ilk isimdi.

Üç adaylı ilçe kongresine oldukça iddialı hazırlanan Aydıngün, dün gazetemiz YeniDönem'in konuğu oldu.

Partililere 'Hep Birlikte, Beraberce' çağrısı yapan Aydıngün'le adaylık sürecini ve seçilmesi durumunda yapacaklarını konuştuk.

-Adaylık sürecinizden kısaca bahseder misiniz?

İlçe başkanlığı, il başkanlığı veya daha üst genel başkanlık gibi, parti içinde bir göreve talip olduğunuzda, kurultay süreçlerine dâhil olmak zorundasınız. Bu süreçte mevcut yönetimle ilgili bir şeylerin yanlış gittiğini fark ederseniz, eksik noktaları görürseniz, partinizin Nilüfer özelinde daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini düşünürseniz aday olursunuz. Biz de bu saydıklarımızı gördük ve ekip arkadaşlarımla bunu başaracağımıza inanarak yola çıktık. Haziran 2019'dan beri sahadayız. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışarıda bırakmaksızın, tüm önemli isimlerle, örgüt içinden üyelerimizle, mahalle temsilcilerimizle, muhtarlarımızla görüştük, tecrübelerinden faydalandık. Görüşmeler üzerinden aldığımız notları ekibimizle birlikte projelendirdik. Erman Aydıngün ve arkadaşları 2 yıllık süreçte CHP Nilüfer Örgütü için neler yapacak hepsi zamanlı, programlı ve planlı.

-2018 yılında görevinizden istifa etmiştiniz, o dönem neden böyle bir karar aldınız?

2017 yılındaki kongrede de adaylığımı açıklamıştım. O dönem Özgür Şahin arkadaşım yeniden aday olacağını açıkladığında 'Seninle birlikte yürüyeceğim' diyerek adaylık kararımdan vazgeçmiştim.  İl Başkanı Hüseyin Akkuş'tan gelen teklif doğrultusunda Akademik Odalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak partide görev aldım. Başkan Hüseyin Akkuş'un, adaylık için istifa etmeyecekleri sözüne rağmen, Meclis ve belediye başkanlığı adaylığı için görevden ayrılmalar oldu. Bu hareket tarzını doğru bulmadığımı belirttim ve 8 Kasım 2018'de bireysel tepkimi koyarak istifa ettim. Benim istifamdan 1 gün sonra yönetimde toplu istifalar meydana geldi. İstifa eden arkadaşlar yönetimi düşürmeye yönelik böyle bir eyleme başvurduklarını dillendirdiler. Benim öyle bir niyetim yoktu, CHP Bursa İl Başkanlığı asla o konuma düşmemeliydi. Verilen sözler tutulmadı, İl Başkanı bir söz verdiyse hepimiz adına söz verdi. Buna her arkadaşım uymak zorunda.

-Noterden aldığınız belge çok konuşuldu. Bu neyin taahhüdü?

Ekip arkadaşlarıma seçildiğimiz takdirde 2 yıllığına göreve geldiğimizi, mücbir sebepler harici kimsenin görevi terk etmeyeceğini, genel ya da yerel seçimlerde kimsenin bir yere aday olmayacağını, amacımızın CHP'yi ileri taşımak olduğunu üstüne basa basa söyledim. Geldiğimiz noktada verilen sözlerinin tutulmadığına şahit olduğumuz için, hiçbir yere aday olmayacağıma dair sözümü, 16 Aralık'ta noterden yazılı taahhüt haline getirdim. Göreve geldiğimiz zaman hiçbir yere aday olmayacağız.

-Ekibinizde ağırlık olarak kimler var?

Ekibimiz genç ve kadın ağırlıklı.  Her birinin mesleki tecrübesi oldukça iyi.  Bunun yanında kırsal kesime de dokunabileceğimiz arkadaşlarımız mevcut. Ki ben bunu bireysel olarak yıllardır yapıyorum. Nilüfer'in kırsal mahallelerindeki kahvehanelere uğrarım, oradaki insanlarla sohbet ederim. Muhtarlarla sürekli temas halindeyim. Bunu rahatlıkla yapacak yönetim kuruluna sahibiz.

-Seçilmeniz durumunda diğer partilerle ilişkiniz nasıl olacak?

İstanbul seçimlerini kazanan Başkan Ekrem İmamoğlu, birkaç gün sonra canlı yayında, "Ben daha öncesinde Beylikdüzü Belediye Başkanı'ydım. Onun da öncesinde Beylikdüzü İlçe Başkanı'ydım. Biz, AK Partili, MHP'li, Saadet Partili ayırt etmeksizin tüm ilçe başkanlarıyla ailecek görüştük. Bunu başarabildiğimiz için İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olabildik" demişti. İşte benim de yapmak istediğim bu. Hangi partiden olursa olsun ilçe başkanlarıyla kucaklaşmak istiyorum. Evet, CHP şu an Nilüfer'de iktidar, bunun verdiği bir ağırlık da var. Diğer arkadaşlarımızdan gelen eksileri belediyemize yansıtabilmemiz lazım. Bu yüzden diğer partili arkadaşlarımızla iletişimimizi çok önemsiyoruz. Nilüfer'de sıcak ilişkilerin kurulduğu 2 yıllık bir dönem olacak.

-Yapacağınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Belediye başkanı adayı değiliz. Yol, köprü, bina gibi hedeflerimiz ve taahhütlerimiz yok. Bizim hedefimiz öncelikle 'Üye Veri Tabanı'nı güncellemek. Bu konuda bazı eksiklerimiz var. Örneğin meslek bilgilerinin, kan gruplarının ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığı bir tablo oluşturacağız. Üyeler arası diyaloğu kuvvetlendireceğiz. Çünkü CHP'li üyelerimiz sorunlarını aile içinde halletmeli. Bunun haricinde özellikle son dönemde CHP'nin salonlarda siyaset yapmaya başladığına ilişkin bir görüntü var. Biz sokakta siyaset yapmak istiyoruz. Yani kırsalda ya da şehrin merkezindeki bir mahallede meydana gelen problemlere ses çıkartacak eylemler yapacağız. Parti içi kucaklaşmayı çok önemsiyoruz. Kongre süreçlerinde her partide olduğu gibi bizde de olabilen küslüklerin kırgınlıkların bir kenara bırakılmasını istiyoruz. Bunun öncüsü olacağız. Nilüfer İlçe Başkanlığı, parti içinde barışın sağlandığı bir örnek olacak.  Bu yolda gençlere ve kadınlara çok güveniyoruz.

-Halka ulaşma noktasında ne gibi çalışmalarınız olacak?

CHP'de parti içi meselelerin konuşulduğu Danışma Kurulu toplantıları gerçekleştirilir. 3 ayda bir yapılması gerekir ancak genelde toplanmaz. Yapılan toplantılarda da üyelerimiz konuşamamaktan şikâyet eder. Biz bu toplantıları 2 güne yaymak istiyoruz. Bir süre sonra bu toplantılar, sadece sorunların konuşulmadığı, projelerin de gündeme getirildiği bir bilimsel çalıştaya dönüşecektir. Biz bunu sağlamak istiyoruz.  Nilüfer'de 6 bin 533 üyemizin katılabileceği komisyonlar kuracağız. Bunun en başında Eğitim Komisyonu geliyor. Bu komisyon, Genel Merkez'den gelen bilgileri özümseyecek ve halka aktaracak. Amacımız, CHP'nin siyasi dilini kullanarak ne yapmak istediğimizi en doğru şekilde anlatmak. Değişim, güzelleşme, barış havası tabandan tavana doğru giderse sağlam bir temele oturur. Biz bunu başaracağız.

ÖLÇÜMLEME SİSTEMİ GELİYOR 

Bir diğer yapmak istediğimiz çalışma ölçümleme mantığı. Yani, 'İnsanlar neden bize oy veriyor ya da neden oy vermiyor?' gibi soruların tespiti noktasında ölçümleme mantığını hayata geçireceğiz. Bunu sağladığımız zaman nokta atışı siyaset yürüteceğimize inanıyoruz. Nilüfer'de bir mahallede az oy çıkıyorsa bunun sebeplerini bulmak önem arz ediyor. 'Neyi eksik yaptık?' sorusuna yanıt bulmamız gerekiyor. Nilüfer Belediyesi 21 yıldır her kesime eşit yaklaşıyor, partili ayrımı yapmıyor. Bu her zaman da böyle olacak. Biz, vatandaşla belediye arasında köprü olacağız.

-Nilüfer CHP'nin kalesi. Bu avantaj mı dezavantaj mı?

Evet, Nilüfer CHP'nin kalesi ama işimiz zor. Göreve geldiğiniz zaman farkındalık oluşturmak zorundasınız. Eğer bunu başaramazsınız hiçbir yerde kale kalmaz. İstanbul da mevcut iktidarın kalesi gibiydi. Ama bir rahatlama ve boşluk meydana geldi. Başkan İmamoğlu bu kanaldan girerek zafere ulaştı. İşte bu yüzden gevşememek gerekiyor. Biz bunun bilincindeyiz. 450 bin Nilüferli çok güzel şeyleri hak ediyor...

Erman Aydıngün kimdir?

1979 Bursa doğumlu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde lisans, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde maden alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 2 dönem Maden Mühendisler Odası Bursa Temsilcisi Yardımcısı, 2 dönem de Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP'de Beşevler Mahalle Temsilciliği ve İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Erman Aydıngün, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.