Hava Durumu

CHP'nin yürüyüşüyle ilgili Valilikten son dakika açıklaması!

Ankara Valiliği bu sabah Kılıçdaroğlu'nun başlatacağı yürüyüşle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP'nin yürüyüşüyle ilgili Valilikten son dakika açıklaması!

Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirleri alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."

- Ankara sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahı takip edilecek

Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı.

Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi. Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı.

- Güvenpark'ta güvenlik tedbirleri

Yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.

Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu. Genelkurmay Başkanlığı önündeki kavşaktan Güvenpark'a giden Milli Müdafaa Caddesi ulaşıma kapatılırken, parktaki dolmuş duraklarının hareket noktası yürüyüşün başlayacağı saate kadar İnönü Bulvarı'ndaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığının önüne alındı. Güvenpark'ı Necatibey Caddesi'ne bağlayan Kumrular Caddesi ile Yahya Galip Caddesi de geçici süreyle trafiğe kapatılan yollar arasında yer aldı. Bu yollarda park halinde bulunan bütün araçlar güvenlik tedbirleri çerçevesinde kaldırıldı. Güvenlik önlemleri kapsamında bomba imha uzmanı ekipler de Güvenpark ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı.

Bu arada, hem yürüyüş güzergahında hem de Güvenpark ve Kızılay çevresinde çevik kuvvet polisleri görevlendirildi.

 

ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANDI

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te silah taşındığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR'larına ait görüntüleri eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında dün karar çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Berberoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül katıldı.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararını açıklamadan önce gizlilik kararını kaldırarak basın mensupları ve destek için gelen CHP'li milletvekillerini de duruşma salonuna aldı.

SUÇLAMA: CASUSLUK

Mahkeme, Berberoğlu'nun siyasi ve askeri casusluk maksadıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtti ve ömür boyu hapis cezası verdi. Berberoğlu'na verilen ceza, geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar, sanık lehine takdiri hafifletici sebepler kabul edilerek takdiri indirim yapılarak 25 yıl hapse indirildi.

Mahkeme heyeti, Berberoğlu'nun, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak seçme, seçilme ve diğer siyasi hakları ile kendi altsoyu üzerindeki velayet vesayet ve kayyımlık yetkilerinden yoksun bırakılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti kaçacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

'BİLİYORUM Kİ BENİ UNUTMAYACAKSINIZ'

ENİS Berberoğlu, kararın ardından şunları söyledi: "Adından başka adliyeyle hiç bir alakası, adaletle alakası olmayan bir sarayın odalarında hukukun katledildiğini defalarca gördük. Biliyorum ki siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım."

Berberoğlu, HalkTV yayınında da şöyle konuştu: "Tek söyleyeceğim var: Vatan sağ olsun. Ülkeye, demokrasiye, özgürlüklere, ifade özgürlüğüne, medyaya bir faydası olacaksa ben bir müebbet değil iki müebbet yatarım. Tanıksız, kanıtsız verilen ceza aslında bir kişinin canını yakan bir haberden dolayı, onun bitmek bilmeyen kininden ötürü verildi. 14 ay önce başka bir gazetede çıkmış, işportaya düşmüş bir sır."

DEVLET ZORBALIĞI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'li vekillerle birlikte İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına şu tepkiyi gösterdi: "Herkese karşı bir gözdağı kararıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek muhalefet partisine karşı yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız. Gerek CHP, gerek diktatör karşıtları Türkiye'de bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir. Gün gelecek bugün milletvekilimizi tutuklama kararı, 25 yıl hapis kararı vermek suretiyle işlem yapılan bu evraklar, bu dosyalar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Bu haber ilk yapıldığında Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben onu öyle bırakmam' demişti hatırlarsanız. Şimdi bugün itibariyle Recep Tayyip Erdoğan'ın o gün söylediği belki gerçek oldu. Ama Erdoğan unutmasın. Bu millet ve Cumhuriyet Halk Partisi onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır.

 

Önünde daha istinaf mahkemesi süreci var iken Berberoğlu, bugün bu adliyede yürütmenin emrindeki, yürütmenin 'gladyo'su şeklinde karar veren hâkim tarafından tutuklanıyorsa, bu tuzun koktuğu yerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi yüce milletimize beyan ve taahhüt ediyorum."

'KİNDARLIĞIN SONUCU'

ENİS Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, eşinin tutuklanmasından hemen sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Morali gayet iyi. Zaten Türkiye'de hukukun 'h'si yok. Kaç yıldır yaşıyoruz bunu. Dosyada iki isnat var. O iki isnadı delillendiremedi mahkeme. Yani bir suçu yok adamın. Müebbetle başladılar, 25 yıla indirdiler. Duruşmada tutuklanmasına karar verdiler. Protesto ediyorum. Çok büyük haksızlık. Sadece bir yerlere selam vermek, bazı tepelerdekilerin kindarlığı sonucu olan şeyler. Enis Berberoğlu'na değil medyaya, yazılı-sözlü medyaya, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, bütün muhalefete verilen cezadır. Enis içeri giriyor ama burada Cumhuriyet Halk Partisi de tutuklanmıştır."

KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞ BAŞLATIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından adalet yürüyüşüne başlayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine "Ben yürüyorum arkadaşlar, isteyen peşimden gelir" diyerek duyurduğu yürüyüş, Berberoğlu'nun bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde bitecek.

Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. MYK'nın ardından da milletvekilleri ile toplandı. Kılıçdaroğlu, izlenecek yol haritası ile ilgili milletvekillerinin önerilerini dinledikten sonra, "Ben yürüyeceğim arkadaşlar. İsteyen peşimden gelir. Arkamda bir kişi de, 1 milyon kişi de, 10 milyon kişi de olur. Bu güne kadar parlamentoda mücadele ettik ama hiçbir şey çözülmedi. Artık direniş zamanı. Adalet için mücadele edeceğiz" dedi.

BUGÜN 11.00'DE

Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.00'de Ankara Güven Park'tan İstanbul'a adalet yürüyüşü başlatacak. Bir Grup Başkanvekili ve 20 milletvekili TBMM'de çalışmalarını yürütürken, diğer milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyüşe katılacak.

81 İLDE EYLEM

CHP il örgütleri de bugün aynı saatte bulundukları illerde eylem başlatacak. CHP tüm örgütlerine, "provokasyonlara gelmeden sokakta adalet isteğini yükseltin" çağrısı yaptı. Yakın bölgelerden belirlenecek belli iller de İstanbul'a yürüyüş başlatacak.

ASIL SUÇLULAR YARGILANMIYOR

"Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Yasadışı yollardan dışarıya silah götürüyorsa birileri o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaktır. Sayın Enis Berberoğlu hiçbir veri, delil olmaksızını 25 yıla mahkûm ediliyor. Hangi hukukla hangi anlayışla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır."

DEVLETE DİNAMİT

"20 Temmuz darbesini (ohal'in ilanı) yapanlar adaleti yok ettiler demokrasiyi yok ettiler. Hâkim hâkim olmaktan çıktı. Gözünü dikmiş Saray'a, nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya, ilk kez. Adaletin olmadığı bir ülke, bir devlet olur mu? Devletin temeline dinamit koyuyorlar devletin temeline, adaletin temeline dinamit koyuyorlar."

'SABREDECEK BİR ŞEY KALMADI'

CNN Türk'te "Ne Oluyor" programında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Hani derler ya sabır, sabır, sabır, artık sabredecek bir şey kalmadı. Türkiye elden gidiyor, adalet elden gidiyor, devletin çivisi çıkmış. Yapacağınız şey nedir toplumu uyandırma, haksızlığın üzerine gitmektir. Bunu direnerek yapacaksınız. Güçlü olanlar, kayınpederi olan damatlar her türlü barajı aşıyorlar. Ya garibanlar onların hakkını kim savunacak. Ben yapacağım. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim. Bıçak kemiğe dayandı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.