Hava Durumu

Ciğerlerimiz yanıyor! Bursa'daki orman yangınında korkunç şüphe...

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ''5 ayrı noktada ayrı ayrı zamanlarda orman yangını çıkmış olup, şu an 9 ayrı noktada devam etmektedir'' denildi. Gelen ilk bilgilere göre yangınların çıkış sebebinin "sabotaj" ihtimali olduğu değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ciğerlerimiz yanıyor! Bursa'daki orman yangınında korkunç şüphe...

Orhaneli ilçesi Çivili Mahallesi'nde saat 11.00 gibi ormanlık alanda dumanlar yükselmeye başlandı. Rüzgarın etkisiyle 5 farklı noktada başlayan yangın kısa sürede büyüdü.

Bölgeye ihbar üzerine 5 adet yangın söndürme helikopteri, 18 adet arazöz, AFAD ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 

Öte yandan, Orhaneli ilçesi Letafet Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarda korkulu bakışlarla yangını izliyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz  Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasında bulunan Çivili yakınlarındaki ormanlık alanda bugün Saat:09.30 civarında 5 ayrı noktada ayrı ayrı zamanlarda orman yangını çıkmış olup,  şu an 9 ayrı noktada devam etmektedir.

Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yönlendirilmiştir. Ayrıca  5 helikopter de söndürme çalışmalarına eşlik etmekte ve  2 helikopterin daha en kısa zamanda çalışmalara katılması sağlanacak olup, bütün imkanlar seferber edilmektedir.

Yangının nasıl çıktığı konusu, olayların değerlendirmesi ile ortaya çıkacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Öte yandan gelen ilk bilgilere göre yangınların çıkış sebebinin "sabotaj" ihtimali olduğu değerlendiriliyor.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde temmuz ayının ortalarında çıkan ve 2 gün süren orman yangınını PKK'nın uzantısı olan 'Halkların Birleşik İntikam Milisleri' üstlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.