Hava Durumu

Çin’de Antik Orman bulundu

Çin’de Dev bir obruğun dibinde Antik Orman bulundu. Bilim insanları, Guangxi’deki 40 metre uzunluğa kadar ağaçların bulunduğu alanın keşfedilmemiş türler içerebileceğine inanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2022 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çin’de Antik Orman bulundu

Çin’de dev bir obruğun dibinde 40 metreye varan ağaçların olduğu eski bir orman bulundu. Bilim insanları, buranın keşfedilmemiş bitki ve hayvan türleri içerebileceğine inanıyor.

Güney Çin’in Guangxi bölgesindeki mağara kaşifleri, içinde ilkel bir orman bulunan obruğu bulduklarında bilim insanlarına haber verdi. Söz konusu obruk, Leye İlçesindeki 30 obruk arasında, 306 metre uzunluğu, 150 metre genişliği ve 192 metre derinliği ile en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Çin Jeolojik Araştırmaları Karst Jeolojisi Enstitüsü’nde kıdemli bir mühendis olan Zhang Yuanhai, sitenin duvarlarında üç mağara ve dibinde iyi korunmuş ilkel bir orman olduğunu söylüyor.

Bilim insanları, obruğun ne içerdiğini görmek için tabanına ulaşmana kadar saatlerce yürümek zorunda kaldılar. Keşif ekibine liderlik eden Chen Lixin, ağaçların yanı sıra yerde omuzlarına kadar gelen yoğun çalılıkların olduğunu söylüyor.

Lixin, “Bu mağaralarda şimdiye kadar bilim tarafından hiç rapor edilmemiş veya tanımlanmamış türlerin bulunduğunu görmek beni şaşırtmaz.” diyor.

Obruklarla dolu manzara, esas olarak ana kayanın yeraltı suyu tarafından çözülmesiyle oluşan bir karstik manzara olarak bilinir. Bu, alan boyunca dramatik obruklar ve mağaralar oluştuğu anlamına gelir. Ancak yeni keşfedilen obruk, çok derin ve büyük olduğu için nadir olarak tanımlanıyor. Yine de içeriye yeterince ışık süzülüyor, bu da büyük ağaçların büyüyebileceği anlamına geliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.