Hava Durumu

Çok kuvvetli olacak! Cami hoparlörlerinden anonslar yapılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Bartın'da vatandaşlar sel riskine karşın belediye ve cami hoparlörlerinden tekrar edilen anonslarla uyarılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2022 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çok kuvvetli olacak! Cami hoparlörlerinden anonslar yapılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yağmur ve rüzgar uyarısı geldi. 26 Haziran verilerine göre 2 il için turuncu, 11 il için ise sarı alarm verildi. Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Bartın'da vatandaşlar sel riskine karşın belediye ve cami hoparlörlerinden tekrar edilen anonslarla uyarılıyor. 

BUGÜN (26 HAZİRAN) YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Denizli ve Aydın'ın iç kesimleri ile sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Balıkesir’in batısı, İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Rize çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HIZI 70 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Hava sıcaklığını Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’in doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SARI VE TURUNCU UYARI

Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars, Ardahan, Artvin ve Rize için sarı uyarı, Kastamonu ve Bartın için turuncu uyarıda bulunuldu.

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN UYARI YAPILIYOR

Bartın’da vatandaşlar sel riskine karşın belediye ve cami hoparlörlerinden tekrar edilen anonslarla uyarılıyor. Valilik tarafından yapılan uyarılarda bugün ve yarın günleri çok kuvvetli yağış beklendiği ifade edilerek dere yataklarından uzak durulması istendi.

Bartın Valiliği, ayrıca taşkın anında yüksek yerlere çıkılması ve bodrum katlara su girişini engellemek için kum torbası kullanımı gibi tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı bulutlu, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya ve Edirne çevreleri ile Balıkesir’in batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Bursa'da yarından itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Sıcaklıklar ise birkaç derede düşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.