Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki tarafın açıklamalasında da Libya ve Suriye konularının altı çizilirken, Trump'ın Elazığ depremi nedeniyle taziyelerini ilettiği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD'de gündem, İsrail - Filistin meselesi ve 'Yüzyılın Planı'nın bugün açıklanması bekleniyor. Bu ortamda Trump ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, Beyaz Saray tarafından duyuruldu. 

TRUMP TAZİYELERİNİ İLETTİ

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Sayın Donald Trump, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Elazığ merkezli deprem dolayısıyla taziyelerini iletmiş ve Türkiye'nin yanında olduğunu ifade etmiştir. İki lider ikili ilişkilerin yanında İdlip ve Libya başta olmak üzere bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur." denildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Basın Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Erdoğan-Trump telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "İki lider Libya'da dış müdahalenin elimine edilmesi ve ateşkesin sürdürülmesinin gerekliliği konusunu ele aldılar. Liderler ayrıca İdlib'de devam eden şiddetin son bulması gerektiği konusunda da mutabık kaldılar." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Trump'ın, "Türkiye ile Yunanistan'ın Akdeniz kökenli anlaşmazlıklarını çözmelerinin önemine" vurgu yaptığı da belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.