Hava Durumu

Deprem anında herkes Süreyya Ayhan oluyor!

Birkaç gün önce yaşanan İzmir depremi Bursa'da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Yazarımız Vedat Aslan depremle ilgili espritüel bir yazı kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Deprem anında herkes Süreyya Ayhan oluyor!

Örtülü faylardaki deprem riski diğer faylarda çok daha fazlaymış. Öyle diyor bilim insanları. Bilinen fayların aksine tespit edilmemiş faylarmış bunlar. Gizli santrfor misali. Ummadığınız anda ortaya çıkıp golünü atıveriyor. Diğer golcüleri kontrol altına tutmaya çalışırken, gol örtülü golcüden geliyor.

Madem durum böyle neden örtülü fayların "örtüsüz" olması için bir çalışma yapılmıyor... Bilinen fay olsun tüm faylar. Bilinen tehlike tehlike değildir demişler. Belki de bilim insanlarının sığındığı bir bahane de olabilir "örtülü fay." Birileri "Hani burası deprem bölgesi değildi, 5 şiddetinde sallandık! Hay senin uzmanlığına" dediğinde "Orda örtülü fay varmış demek ki... Yapacak bir şey yok. Kendini çok iyi örtmüş" diyerek topu taca atabilir deprem uzmanı. 

Depreme karşı önlem almada son derece ağır davranan ve dünyada dereceye giren ülkemiz, deprem anında binadan kaçma dalında ise kanaatimce dünya birincisi...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.