Hava Durumu

Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı yasaldır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı yasaldır

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları:

Bugün sabah saatlerinde, Yeşilçam'ın duayeni, Türk tarihini sevdiren filmlerin unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ı kaybettik. Merhum Arkın milyonların kalbine taht kurmuştu. Duruşuyla ve ahlaki vasfıyla, milli şuuruyla, her zaman hatırlanacaktır. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Biz günün adamı değil, hakikatın adamı olmak için çalışacağız. Yerinde saymak demek geriye gitmek demektir. Hep ileriye gideceğiz. En büyük makam, en büyük hak çalışanlara aittir. Karşımızdaki okyanusu bakarak geçemeyiz. Zorlukları boş bahanelere sığınarak yenemeyiz. Hamle üstünlüğünü elimizde tutacağız, hiçbir zaman umutsuzluğun pençesine düşmeyeceğiz. İşleyen demire pas yapışmaz, emek olmadan yemek olmaz.

MHP, adım adım 2023'ün temel taşlarını döşemektedir. Bugünün işini yarına bırakmadan çalışıyoruz, üretiyoruz. Geceyi gündüzle buluşturup, çalışmanın erdemiyle yoğruluyoruz.

Cumhur 2023'te geleceğine sahip çıkacak, tarihine sahip çıkacak, diriliş ve yükseliş ümidi olan ittifakını destekleyecektir. Cumhur ittifakının önü açıktır. Cumhur ittifakının iktidar yürüyüşünü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sisli ve şüphe çeker yanı olmayan adaylığı üzerinden nifak yayanlara diyorum ki, yenilen pehlivan güreşe doymaz. Sayın Erdoğan'ın adaylığı yasaldır. 2023'te sayın cumhurbaşkanımız yeniden ve çok güçlü bir şekilde cumhurbaşkanı seçilecektir.

Cumhur İttifakı'nın önü açıktır. Zillet İttifakı'nın siyasi yönüyle birlikte önü kapalıdır. Erdoğan'ın adaylığı yasaldır ve anayasaldır. Cumhur İttifakı seçimi açık ara kazanacaktır. Vakit hedefimize kilitlenme vaktidir. Vakit gönüllere girme vaktidir.

Saadet Partisi Genel Başkanı, 'Yüzde 100 kazanırız diyemem ama yüzde 99,99 kazanırız' açıklaması yapmış. Şu temelsiz ve ucube kehanete güler misiniz ağlar mısınız? Biz Sayın Karamollaoğlu'na hayal dünyasına mutluluklar diliyorum.

Hiç kimse merak etmesin istikbalin kudreti yine büyük Türk milleti olacaktır. Biz nereye gittiğimizi, nereye gideceğimizi, gidince ne yapacağımızı adımız gibi bilenlerdeniz. Biz zillete düşenlerle değil, Türkiye sevdasıyla tutuşan adam gibi adamlarla yürüyoruz.

İDAM ÇIKIŞI

Ormana kast edenler vatana kast etmişlerdir. Geçen hafta Marmaris'te 4500 hektarlık alanlık çıkan çıkan yangında zarar görmüştür.

Ağaçlarımızı yakanların hayat ışığını söndürmek boynumuzun borcudur. Utanmadan, sıkılmada, vicdanı sızlamadan "aileme kızdım, ormanı yaktım" açıklamasını yapmıştır. Her canı sıkılan bir yeri yakarsa milli varlığımızı nasıl koruyacağız. Bu vatan düşmanına hangi cezayı verirsek yüreğimiz soğuyacaktır?

Orman yakanlarla mücadelede bir kanun teklifi gelirse seve seve destek olacağımı açıkça ifade ediyorum.

KARADENİZ'DEKİ SEL FELAKETİ

Doğal felaketlerle mücadele zamana ve çok zor şartlara karşı yapılan insanüstü mücadeledir. İklim değişikliği başta olmak üzere farklı sebeplerden ortaya çıkan sel, su taşkınları hayatın olağan akışını etkilemektedir. Dün görülen sağanak yağışlar üzücü gelişmelere yol açmıştır. AFAD ve Meteoroloji tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu'da çay ve dereler taşmış, İnebolu'da köprüler yıkılmıştır. Söz konusu illerimizde tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, zararların karşılanacağına inanıyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.