Hava Durumu

Dikkat! Bursa'da sıcaklıklar düşüyor, yoğun kar geliyor!

Meteoroloji’den tüm Türkiye için önemli uyarı geldi. Yapılan açıklamaya göre, Trakya dışında kalan tüm illerde, karla karışık yağmur, kar ve sağanak yağışlar görülecek. Bursa’da sıcaklıklar çok sert düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat! Bursa'da sıcaklıklar düşüyor, yoğun kar geliyor!
18 Ocak Salı günü beklenen hava durumuna ilişkin peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve Çanakkale dışında kalan tüm iller için sağanak ve kar uyarısı yaparken, Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...
MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile Çanakkale çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN DE UYARDI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de yaptığı uyarılar ile bazı illerde yoğun kar beklendiğini ifade etti. Twitter hesabından paylaşım yapan Şen, şunları söyledi:
Bugünün hava olayları: Hatay ve Osmaniye de kuvvetli sağanak. Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye kuzey doğusu, Elazığ Malatya, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman yoğun kar. Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın yoğun kar. Marmara kuvvetli karayelden fırtına.

Bugün İstanbul'da kuvvetli kuzey batı (Karayel) rüzgar var. Akşama hafifler. Hava sıcaklığı yeterince düşük olmadığından sabah yağmur var. Öğleden sonra sıcaklık 2-3 derece düşüyor. Karla karışık yağmur ve yükseklerde kar görülebilir. Yarın (Çarşamba) öğleden sonraya kadar devam eder. Kar çok yoğun değil.

Bursa’da hava durumu tahmini:

Bursa’da bugün hava karla karışık yağmurlu, sıcaklık ise 3 derece. Sıcaklıkların çarşambadan itibaren sert bir şekilde düşmesi ve kar yağışı bekleniyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.